Möööööör

Skrivet 2010-05-30 Klockan 05:13:02

Uj uj uj, i 9 timmar höll vi på igår. O det är inte helt klart än. Lite kvar.. som vi ska ta måndag och tisdag fm.
Tur jag har familj som ställer upp!!! =)
Pastasalladen blev riktigt uppskattad. Ena syrran sa att den var riktigt god. O hennes dotter skrev på nätet: "fick pastasallad *love love love love* kan jag säga.. "
Kul. Dock vet jag att dottern brukar gilla min matlagning.. Hon sa igår att är det något jag kan så e det att laga mat *suger åt mig* Hon kom till mig en gång i veckan ett tag o vi lagade mat ihop. Vissa gånger rynkade hon på näsan o undrade vad jag tänkte med... men var duktig o smakade o allt jag gjorde var gott.

Igår kväll blev det inte mycket gjort. Sonen fick amma först... o sen lite senare även gröt. Han var sååå hungrig. Åt upp hela protionen gröt, det var första gången det hände.

Ena syrran tyckte det var bra att jag ammade även dagtid... och det var nog smart att inte börja introducera massa mat nu med röran vid flytten. :)

Dock fick jag veta att vännen långt borta fick åka till akuten med sin 4 ½ månaders son igår kväll. Stackarn spydde massor o fick inte behålla något. Skönt nog fick de åka hem, prova ge vätskeersättning o mjölk lite och ofta. Det hjälpte och sista messet jag fick i natt så hade han somnat OCH fått behålla mat. Skönt att höra.

E mör i kroppen idag...


Flyttstädning

Skrivet 2010-05-29 Klockan 07:03:08

WOW sonen har sovit 8 timmar i natt... i ett streck. Jag har inte blivit väckt en enda gång för att ge honom nappen. GRYMT skönt måste jag säga *ler*

Idag e det flyttstädningsdags. Vi e 5 pers som ska hålla på så förhoppningsvis blir vi klara fort.
Antagligen lugnt o ledigt imorgon. Måndag blir det upp tidigt, blir släppta hos mamma innan pojkvännen åker till praktiken. Sen får vi se när vi ska till lägenheten.. Förhoppningsvis börjar vi tömma lägenheten kl 17.

Nu e sonen vaken igen *ler* Ligger o pratar me pappa i sängen... så härligt att höra.
Idag e första gången som jag ska vara ifrån honom i några timmar. Kommer sakna honom men kommer ha att göra. Fixade i ordning igår så att de har med sig pulver och även hur pappan ska göra i ordning gröten.

Nu lite nostalgi, spela super mario brothers 3 innan det är dags att få upp grabbarna ur sängen o äta frukost.


Sovit sista natten i gamla lägenheten

Skrivet 2010-05-28 Klockan 09:38:23

Har sovit sista natten i denna lägenheten. Och jag har sovit bättre. Fick ladda batterierna igår då sonen togs hand om av pappan. Tog en dusch oxå... SÅÅÅÅ skönt!
Vi provade oxå om det var så att sonen behöver få i sig mer matigt. Han fick äta en banan och lite morotspure, samt att han ammade lite när han skulle sova.
Jag vaknade själv o kunde inte somna om i natt. Var vaken 1½-2 timmar... Men somnade om efter att sonen ammat runt 5. O fick sova ca 2½ timme till nu på morgonen.

Idag ska vi montera ner möbler... Det SYNS verkligen att vi flyttar och det SKA det ju göra.
Fjärilarna i magen e STORA... men jag VET ju att vi behöver flytta. Tänk vad plats vi kommer få.. Och vad sonen kommer få utvecklas.

E ganska slutkörd o allt folk säger som e lite kritik elle negativt suger jag åt mig värre än vanligt... Men försöker att inte visa det och att ta de lungt.


Äckelvarning mensproblem

Skrivet 2010-05-26 Klockan 11:33:04

Packa packa packa... det är vad jag gör idag.
Syrran ska komma och även mamma. Mamma får hjälpa till med sonen och syrran hjälpa till med att börja flyttstäda. Syrran var småförkyld idag, var värre igår. Skönt hon var bättre...

Min mens håller igång fortfarande... rejält. Blöder MASSOR!!!! Har hållt på i 1 vecka nu. Ska nog ringa o prata med en barnmorska sen. Ant inget att göra något åt det o jag har inte tid heller att göra något åt det innan flytten. Men e ganska jobbigt... Har dubbla bindor och ändå så håller det inte tätt. Har fått vara uppe o byta 2 gånger i natt. O tampong kan jag inte ha, gör bara ont. Kunde ha det innan jag fick barn dock.. hmm...

Sonen vänder sig om själv nu... När han väl kom på hur man gjorde gör han det OFTA. Men han har inte kommit på en bra liggställning på mage när han ska sova... ändå vill han ligga på mage.. hmm ingen bra kombination.
Har sovit dåligt i natt då han o jag somnade i samma säng... sen bar jag över honom o han sov inge bra alls i sin säng... så han fick till slut komma över till mig vid 3-tiden. E lite stel o har lite ont i ryggen idag. Men det har blivit bättre än när jag gick upp.

Jag ska slänga iväg en massa skräp idag. O så ska jag rensa avloppet under handfatet. Avloppet i golvet kan jag inte ta förrens vi har tagit bort hyllan i badrummet så jag får bort framsidan av badkaret.


Sliten

Skrivet 2010-05-21 Klockan 10:21:33

Idag är jag sliten... Sonen har sovit oroligt. Inte så att han gnällt mycket men rört sig, gnytt efter nappen.. O jag vaknar för minsta lilla. Ganska jobbigt faktiskt.
DEt är svårt att känna men tror andra tanden precis spruckit igenom... Inte konstigt han sover oroligt osv.

Idag ska vi träffa en vän o ta en sväng på stan. Skulle ha gått en sväng på köpcentrat här ute men hon ville i stan istället.. O det var länge sen jag var där. Dock vet jag att jag kommer bli ganska slut... Kanske tar bussen hem men går in.

Hitills så e sones näsa bättre. Rinner inte något knappt... o har inte låtit ngt om honom i natt. Skönt.

Imorgon e det dop. Hoppas pappan slipper åka iväg på något jourlarm... Även om han behöver pengarna så vore de skönt.


Utkast: Maj 20, 2010

Skrivet 2010-05-20 Klockan 17:33:31

Lyckades titta på sonens tand.. och såg att den brevid är nog på gång snart. Det är väldigt vitt, som att den ligger o trycker precis under huden. Blir inte förvånad om den kommer upp snart oxå.

Mamma har varit här o hjälpt till så jag kunnat tvätta enkelt. Sonen var snäll... En gång när jag kom upp hade han slocknat liggandes på hennes arm. Inte ens hos mig elle pappan somnar han så.. Var sååå sött att se.
Han sov ca 2 timmar, vad skönt.
Nu e vi ensamma ikväll och i natt. Sen blir det en helg i stan för en gångs skull.
Pappan fick ta med tvätt hem då tumlaren inte blev varm... Tur han skulle hem o har tumlare hemma.


låg

Skrivet 2010-05-20 Klockan 09:17:37

Känner mig tung o tom idag...
Sonen e lite gnällig, känner kanske av att jag e låg..
Vill bara kryps tillbaka ner i sängen o gråta..


3 års dag

Skrivet 2010-05-19 Klockan 11:27:03

Sonen var vaken 2-3 timmar i natt *suck* O nu på fm så vägrar han sova. Han var trött o somna brevid mig i sängen... MEN så rullade han över till magen o skrek till. Sen dess vägrar han somna....
De är ju lovande... NOT!

Idag firar jag o pojkvännen 3 år tillsammans... men tror inte han tänker på det. Om jag säger ngt lär jag bara få höra att han har inga pengar o de stämmer visserligen. Men vore kul o få någon uppvaktning elle nåt.


Klippt mig

Skrivet 2010-05-18 Klockan 21:54:49

Kvällen gick bra... Sonen somnade tidigt.
Jag tröttnade på mitt hår o kapade det lite... :D  Skönt me kortare hår i värmen o mindre hår för sonen att dra i.. *ler*
Var tvungen o ta en dusch för att få bort håren... Var sååå skönt. O sonen vaknade inte trots att han ligger på andra sidan väggen vid duschen.


Barnvakt + packning

Skrivet 2010-05-18 Klockan 16:17:14

Min yngsta systerdotter kom hit idag och hjälpte mig med sonen. Fick lite packat, 3 kartonger.
Ev kommer hon på torsdag oxå. Beror på hennes praktikplats, om hon ska följa med ut på ett jobb elle inte.
Sonen var snäll o gullig. Dock började han bli gnällig o trött nu mot slutet. Han somnade själv(!) nästan direkt när jag lade ner honom i sängen.

Igår fick sonen flytande alvedon för första gången. Han var sååå skrikig o verkade ha ont i munnen.

Nu e det bestämt att vi försöker tömma lägenheten på måndagskvällen eller så mycket vi hinner innan det blir för sent. Detta för att minska stressen (o min oro) på tisdagen.

Har formaterat om datorn idag oxå.. o än så länge har de gått bra.


Bvc + lite flytt

Skrivet 2010-05-17 Klockan 14:40:59

Nu har vi varit på bvc för 6-månaderskontrollen. Det gick bra... Han vägde 8370 g och var 64,3 cm lång.
Läkaren lyssnade på lungorna innan det bestämdes ang vaccineringen. Men det lät bara lite så det gick bra att vaccinera. Även öronen tittade han på och de var jättefina.
När läkaren kollade höfterna så skrattade sonen *ler* Liiite vattenbrock fanns kvar i vänster sida av pungen.

Jag sa att det känns inte att han e 4 veckor och 5 dagar för tidigt född och det höll läkaren med om.
Sonen blev ledsen när han fick sprutorna men lugnade sig hyfsat som förra gången. Kändes längre men när jag tänkte efter så var de nog som förra gången...

Han har såå fina siffror... o mammahjärtat sväller av allt beröm. :D

Nu har pojkvännen dubbelkollat o lastbilen e bokad. Han börjar nu prata om vi ska ha den em/kvällen innan o lasta för att slippa stressen på själva flyttdagen. Det är INTE bra ifall nycklarna inte är inlämnade kl 12.


*suckar*

Skrivet 2010-05-14 Klockan 18:13:30

E såååå trött på allt.... ¨
E det verkligen så svårt att vara höra av sig?!?!?? 

Tydligen


Natten

Skrivet 2010-05-14 Klockan 08:56:22

Trött så trött... Sonen vaknade o var vaken i 2 timmar i natt. Somnade inte om ens när han hade ammat.. Till slut lade jag honom på den sidan om mig han brukar somna o på sidan mot mig.
Han somnade igår runt 20.30.. o som det lät när han andades... Han sover fortfarande, skönt nog. O han får sova tills han vaknar av sig själv.. Även om mina bröst behövs ammas. *ler*

Jag har ont i huvudet idag... e lite mindre sprängande vid bihålorna.. Men har iaf sovit mer denna natten än förra, tack o lov!

Pojkvännen köpte pizza igår... o jag kände inte mycket till smak.
Han gick ner o kollade i skräpet han slängt, då en näspip hade råkat åka ner där. Jättesnällt, jag hade inte gjort det. Men så hittade han en hög ljusstake oxå.. Blev lite full i skratt då jag såg den först.


Första tanden

Skrivet 2010-05-13 Klockan 20:07:19

Har känt sonens första tand. Det är lite vasst på hans vänstra fram"tand". Coolt. =)
Han har varit ganska pigg idag ändå trots förkylningen.. Tog tempen på honom nu ikväll igen då han var så glansig i ögonen o han hade 38,2. Lite feber... Väntar lite o ser hur han blir under kvällen, har alvedon i flytande hemma ifall det behövs.

Jag snyter o snyter o snyter mig...


Sonens första förkylning

Skrivet 2010-05-13 Klockan 11:21:24

Förkyld e jag... rejält. Näsan rinner, ont i halsen (gör till o med ont i halsen av att bara andas) o huvudet känns tungt. Konstigt nog slog det till igår kväll både på mig o sonen. Hans näsa började rinna... o rinna.. o rinna... Han gallskrek ganska mycket oxå. Han sov några kortare stunder i vagnen, vaggandes vid en tröskel... men snoret väckte honom igen. Efter att han blev lugn så så fick han lite fruktpure, få i honom lite c-vitamin.
Efter det fick han amma och han var trött... dock somna han som bäst när han låg på min arm... Hans pappa hade redan somnat i soffan så T fick sova hos mig i dubbelsängen, uppbäddad med kuddar under överkroppen.
Han sov hyfsat, vaknade 1 gång rejält o va ledsen så jag fick ta upp o trösta honom.
Själv sov jag ca 2 timmar innan kl 5.. SÅÅÅÅ ont i halsen samt hade svårt att slappna av när sonen var förkyld för första gången.

Nu idag rinner näsan mindre men då o då.... i morse rann även hans öga så vi håller koll på det oxå o rengör om det behövs. Ingen feber har han. Aptiten är som vanligt och han e även pigg o glad.

E såååååå glad att det är röd dag så hans pappa e hemma o hjälper till med honom.
Halvsitter i sängen me datorn nu... en halstablett VICKS Honey Fresh i mun o nyponsoppa på sängbordet.Oj

Skrivet 2010-05-12 Klockan 12:14:43

Pojkvännen hade skickat mess för 1 timme sen o frågat vad vi gjorde... Det har han inte gjort sen han började på praktiken. Något litet framsteg...
Förhållandet (om de nu kan kallas så) e inte så bra... fast jag tycker nog det är sämre än han. Det tär att få barn.. Det tråkiga e att vi har ingen intimitet kvar längre... alls. Inga kramar, inga pussar. Vi är bara föräldrar i praktiken.. Personligen har jag tröttnat på att försöka o söka... o det har jag sagt åt honom. Han vet inte varför han inte saknar närheten.. Ibland har jag fått någon puss men det har typ försvunnit igen.

Men men, positivt tänkande... Han skickade sms o frågade vad vi gjorde. Visade att han tänker på oss...


Tankar runt vikten

Skrivet 2010-05-12 Klockan 12:04:04

Tänker en del på vikten o att jag vill/BEHÖVER minska i vikt. Bli piggare och få bra matvanor. Vill orka med när sonen växer upp och ge honom bättre matvanor än jag själv har.
Skapade igår ett exceldokument som heter Matdagbok. När jag gick på viktgrupp på vårdcentralen så fick jag lära mig att skriva upp allt jag åt. ALLT jag stoppade i munnen. Det är svårt..

*pausa bloggandet*

Kom på att jag missat att skriva upp de sista igår och det idag.
Jag kommer nog märka vad jag egentligen vet... Äter nog för LITE och FEL. Men det är svårt att hitta rätt sätt och takt... Och att orka när det e jobbigt med sonen eller pojkvännen eller flytten elle stress elle... osv. a o
Jag e jättebra på att ha ursäkter till att äta. Känsloätare...
Gick ner 10 kg första gången jag gick viktgrupp. Men så blev jag gravid och förlorade snutt...
Innan missfallet så gick det jättebra, jag var jätteduktig och kämpade på.

Efter det blev jag depprimerad, blev diagnostiserad med depression. Fick tabletter och slutligen hamnade jag hos en psykoterapeft. Arbetade mycket med mitt tänkande.. Att ändra HUR jag tänker. Hade mycket katastroftankar och negativt tänkande.
Jag arbetar med det till o från fortfarande... har lätt ibland att hamna där igen.

Men att jag arbetat på detta hjälpte mig när jag blev gravid med sonen. Rädslan fanns där, att förlora igen. Men arbetade aktivt med att tänka att det skulle gå bra. Mot slutet så tänkte jag "i denna vecka klarar sig de flesta bebisar ifall de föds nu".
Tror att detta samt chocken som gjorde att jag INTE fick panik när vattnet gick nästan 5 veckor förtidigt. Var aldrig rädd att det skulle gå snett eller att något skulle hända barnet. Låter jättekonstigt jag vet. Men blev väldigt CHOCKAD oxå samtidigt. Tog några dagar innan det gick in...


Solig onsdag

Skrivet 2010-05-12 Klockan 09:27:22

T har väckt mig några gånger i natt. Till slut tog jag över honom till sängen. Då sov han lite bättre... Annars var vi själva i natt. Jag, T o kissen.
T väckte mig vid 5 o ville ha mat.. Sov lite efter det så nu har vi varit vakna sen ca 8. Känns ganska oki.
Dock var det en kisse som ville ha uppmärksamhet o som klappade mig försiktigt i ansiktet när jag inte ville vakna. *hmmm* E det inte den ena småttingen så e det den andra. *ler*

Måste packa o fixa lite idag. Imorgon kommer syrran igen o hjälper mig.

Köpte inget godis igår... Åt muffins som jag redan hade hemma... Så jag var lite duktig.
Idag ska jag äta en matlåda av det som blev över igår. Pasta o baconsås... *mmm*

Kanske blir en tur till köpcentrumet o handlar lite.

Blev bananshake till frukost.. 1 banan, mjölk o havregryn.Dagen gått bra

Skrivet 2010-05-11 Klockan 20:19:59

Gick bra när mormor var här o hjälpte till med T. Kunde gå iväg o slänga det jag rensat i packningen... E väldigt svårt att göra det när jag e själv med T.
T har sovit lite dåligt idag så han somnade tidigt. Pappa (T´s alltså) kom o hämta lite saker och stannade lite o umgicks med oss. Kul.
T var hård i magen o fick inte ut mycket men gick bättre idag efter att han fick lite katrinplommon och lite hjälp.

Vännen m familj åkte hem idag... Hade sååå kul igår när vi umgicks. Synd att vi bor så långt ifrån varandra.

Vägde mig i morse... Tror jag har gått ner 1 kg sen jag vägde mig sist. Minns inte när det var men har för mig att jag såg en summa... Den summan på vågen e FÖR hög. Måste försöka hålla igen.. O att äta bättre, o att äta.
Äter dåligt måste jag erkänna.. När jag ammat klart så kan jag lättare gå ner utan att behöva tänka på hur fort jag går ner. Typ om jag vill köra en snabbstart.

Blev helt tårögd idag en stund när jag hade T i knät. Han e så underbar sonen min. Otroligt att han e här o han e min. Så lugn o snäll bebis..


Första inlägget :)

Skrivet 2010-05-11 Klockan 08:25:35

Jaha så har jag skapat en ny blogg =) Tänkte skriva om allt som hör livet till.
Just nu kretsar mitt liv runt sonen som e ca 6 månader... Och om flytten som snart e här.
Kanske blir bättre på att skriva blogg nu när jag har en bärbar dator som jag lättare kan använda när jag har sonen hela tiden..

Kommer handla mycket om livet som mamma, vilka framsteg sonen gör osv. Det är ju vad mitt liv mest handlar om nu...

Idag kommer mormor (T's mormor) hit och ska hjälpa mig med honom. Har en del skräp att gå iväg med o det är omöjligt att gå med det när jag e själv med honom. Grovsoppor menar jag då alltså.

Kommer bli såååå skönt när vi har flyttat. Visst det är mycket att få iordning i nya lägenheten men få mycket större... De ser jag verkligen fram emot.


Välkommen till min nya blogg!

Skrivet 2010-05-11 Klockan 08:19:52RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!