Irriterad och ledsen

Skrivet 2011-08-29 Klockan 13:13:37

Sonens pappa messade och skrev att han inte har råd att åka in idag. Det jag irriterar mig på är att han skriver det SAMMA DAG som han skulle kommit. När han blev arbetslös så skrev han att han nog inte kommer ha råd att åka in lika ofta. Jag svarade att då får vi lösa det med ett nytt schema och kanske slå ihop dagar så att han sover över, för att få så mycket tid med sonen på så lite resa som möjligt. Han har inte tagit upp det mera efter det och det är inte MIN sak att tjata och fråga.
Det gör så ont i mitt mammahjärta för sonen. Han älskar ju sin pappa och vill träffa honom så mycket som möjligt. Jag vill att de ska träffas och jag vill få hjälp med sonen. Det är tur att sonen inte har tidsuppfattning än, för igår sa jag att pappa skulle komma idag.
Det känns lite som att om vi hade hållt ihop så hade han fått träffa sin pappa mera, vi hade antagligen flyttat ihop. Det gör så ont... Vill ju det bästa för min son!!!
Jag har diskat och plockat en del här hemma idag.
Jag är så IRRITERAD på exet som skickar samma dag... men mest så är jag ledsen för sonens skull.


Jag är på konstigt humör idag. Tvingade ut...

Skrivet 2011-08-28 Klockan 13:19:14

Jag är på konstigt humör idag. Tvingade ut mig på stan och ska äta lunch med en vän. Vet att jag behöver komma ut mer ju. Dock är jag sur och skulle helst ligga kvar hemma och sura. Hoppas humöret blir bättre nu när jag träffar henne. Vill ju vara på bättre humör när sonen kommer hem sen.



Åh mina ben och resten av kroppen med för ...

Skrivet 2011-08-27 Klockan 22:39:29

Åh mina ben och resten av kroppen med för den delen. Benen och fötterna gör ont. Resten av kroppen är såå trött och slut.. Har haft det trevligt idag och ikväll. Men jag vet inte om de blir fler dejter. Det är nog för sent, hänt för mycket. Jag känner inte så som tidigare och jag är mera reserverad, även om vi hållt om varandra o så ikväll. Nej nu ska jag sova. Saknar sonen min. Ofta när jag ska sova saknar jag honom, är ju van att han sover i sin säng..



Jag lever och det går så där. Har varit my...

Skrivet 2011-08-26 Klockan 07:40:36

Jag lever och det går så där. Har varit mycket sugen denna vecka. Vädret är konstigt, mulet och ser kallt ut ute men det är varmt.. Jag e trött på att svettas jämt! Kan inte ha foundation på mig alls, svettas bort det. På väg till skolan gående. Imorgon blir det mantorp och lastbilar, sen på kvällen dejt. Söndag vila och plugga. Blir nog en bra helg.



Härlig familjegrillning

Skrivet 2011-08-21 Klockan 21:28:39

Oj oj, så trött jag är. Ska snart i säng.. Sonen somnade på under 10 minuter ikväll. Vi har varit och grillat med familjen, mycket trevligt och mycket folk. Sonen har lekt en hel del och det har varit mycket intryck. 

Dagen i mat har gått ganska bra. Frukost, lunch, 1 halobit, grillmat, 1 liiiiiiten bit kladdkaka och grädde. Nu äter jag cashewnötter. Har druckigt vatten till maten idag. Blev inga mellanmål för mig. Första sov vi över och andra var vi på väg till syrran för grillningen. 

Jag mår bättre med andningen, har inte behövt ta astmasprayen på hela dagen =D


Trött söndag

Skrivet 2011-08-20 Klockan 14:54:04

Igår vi var på marknad. Jag köpte en softshell jacka till mig för 450 kr. Den är lite tajt men kommer ju bli mindre när jag minskar. Behövde en ordentlig jacka. Går jag ner mycket så kan jag ha en tjock tröja under denna när det blir kallare...

 

Jag är trött då sonen har vaknat tidigt 2 dagar i rad. Igår vaknade sonen tidigt, var vaken 1½ timme. Somna om och sov ca 1 timme till. När vi var på marknaden så somnade han i sittandes i vagnen, då sov han bara 30 min. Idag har jag varit vaken sen lite innan 5 också, då han ville över till min säng... Men lyckades inte somna om.

 

Idag ska vi på familjegrillning hos ena syrran. Ska bli kul! =) Vi brukar ha en sådan varje sommar. Vi ska även fira henne då hon fyllde år i veckan. Vet inte alls vad hon ska få för hon har inte önskat sig något samt att hon kan köpa själv vad hon behöver och vill ha.

 

Jag är lite bättre men fortfarande inte helt bra. Tar astmasprayen regelbundet idag och ser om det hjälper. Var mamma som sa att jag kanske borde göra det. Jag är dålig på att ta den...

 



Veckans vikt

Skrivet 2011-08-19 Klockan 06:39:50

Vågen visade: 106 kg
+/- veckan: -1,5 kg
Totalt resultat: -15 kg
Förra veckan när jag vägde mig så stod vågen på 107,5 kg. Jag skämdes för att jag hade gått upp nästan 2 kg på 1 vecka. Idag har jag gått ner 1,5 kg sen dess.
Riktigt bra jobbat med tanke på att jag inte har kunnat rört mycket på mig. Jag skulle ha mätt mig men jag hittade inte måttbandet (sonen har haft det att leka med).
Jag har 5 kg kvar till -20 kg och 6,1 kvar till att bli 2siffrig =D


Installerat en färdig gratis design =)

Skrivet 2011-08-18 Klockan 13:28:35

Nu har jag precis fixat och pulat färdigt med att installera en färdig design. Den är gratis och fri att använda, den är hämtad från http://www.designadinblogg.se.
För att lätta se hur man installerar en sådan design så tittade jag på denna videon, den var super och det gick mycket lätt. http://www.designadinblogg.se/gratisdesign/?page_id=123.

Tjejen som gjort denna design hittar du på hennes egna blogg http://www.josefineeriksson.com/.

Roligt att det finns folk som är så duktiga och som vill lägga ut hela designer så att vi som inte är lika duktiga lätt kan ändra utseende på våra bloggar. =)

 

Jag var tvungen att lägga upp en profilbild, men eftersom jag är anonym så lade jag upp en bild på mina favoritblommor som jag själv har tagit. Jag älskar gula rosor, vet inte varför men tycker bara de är sååå fina.

Vad tycker ni som läser? Ser det bra ut?



Peppning/bloggar

Skrivet 2011-08-18 Klockan 12:49:19

Åh... åt precis en UNDERBAR nektarin. Den var supergod, saftig och mycket söt. Tänk att frukt kan vara såååå gott och nyttigt =)

 

Jag tittar in på några bloggar då och då... Ger mig hopp om att själv kunna få bort magen till större del. Några jag tittar in hos är:
http://viktkamp.webblogg.se/index.html
http://varstafeta.shapemeup.se/

 

För tips
http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/

 

En läsare som peppar mig
http://livetpaenkant.blogg.se/

 

Försöker peppa mig själv att det kommer gå bra... det kommer ta tiiiiiiiiiid men hoppet lever. Jag gör valen om vad jag stoppar i mig och man måste få njuta av livet och god mat även om man strävar efter att gå ner i vikt och leva hälsosammare. DET är mitt mål. Att leva hälsosamt och unna mig saker ibland. Leva som "smala" människor gör. Jag har en vän som är smal, hon dricker ganska mycket Pepsi Max och äter godis en del. Men hon gillar attt räna och gör det regelbundet. Både hemma och på gym.

 

Jag tycker det är skönt att jag kör eget race, går ut på promenader när jag själv vill och när det passar mig. Men ibland saknar jag att ha sällskap förutom sonen. DOCK tanken på att behöva anpassa mig till någon annan just nu, gilla rjag inte. Ska ju vara när JAG känner för det... Ganska egoistiskt men det är skönt att kunna göra det just då och nu.

Kanske tar en mindre promenad med sonen när jag hämtar honom... Testar hur jag mår och hur det går.



Snart fredag

Skrivet 2011-08-18 Klockan 09:04:07

I natt jag har fått sova riktigt bra. Sonen har sovit, bara låtit någon gång och sovit i sin säng hela natten. Det är så skönt att inte känna sig trött pga för lite sömn.

Jag är hemma idag som jag skrev igår. Jag blir svag av att gå och lämna sonen bara... Men har bett en klasskamrat som ändå skriver in anteckningar rakt i sin dator, att maila det till mig och det kunde han göra. Snällt =)

Igår köpte vi med mat hem. Grillad chiabatta med kycklingröra och sallad. Antagligen inte sååå nyttigt men väldigt gott och tanken på det fick mig att låta bli något sött. Köpa hem något sött.. Snart är det fredag. Jag har låtit bli sött nästan hela veckan (åt något i måndags morse som jag hade kvar sen söndagen) så jag hoppas på resultat. Är lite osäker dock eftersom jag inte har rört mycket alls på mig pga förkylningen och astman.

Nu måste jag vila känner jag, ögonen går nästan ihop. Bör nog ta en frukt innan bara... Åh jag vill bli frisk, slippa förkylningen och astmabesvären!!!!!   Sonens näsa var bättre idag och han vaknade pigg och glad. Det var härligt.. Hoppas det har fortsatt på dagis bara. Han hade inte tid att säga hej då idag när jag gick iaf. 

(Jag vägde mig i lördags tror jag det var, men skämdes för resultatet så jag skrev inte ut det här. Spännande att se resultatet imorgon, det BORDE vara mindre än förra veckan tycker jag)



Jag vaknade nyss och ligger kvar i sängen....

Skrivet 2011-08-18 Klockan 06:17:32

Jag vaknade nyss och ligger kvar i sängen. Hade en härlig dröm. Drömde om en vän som bor långt borta.. Att de var här och sålde grönsaker och frukt på torget en morgon och jag kom dit och handlade av dem. Var så kul att ses.. :) Det lär inte hända men var en kul dröm. Sonen håller nog på att vakna.. Det är så skönt nu när han sover hela nätterna och i sin säng.



Jag har tagit det lugnt idag med. Dock har...

Skrivet 2011-08-17 Klockan 22:22:24

Jag har tagit det lugnt idag med. Dock har jag tvättat.. Gjorde även plankan i morse. Förkylningen är kvar, när jag hostar märker jag av astman och blir helt slut av att hosta. Skulle behöva gå till skolan men är rädd att gå tillbaka för tidigt. Hade astman varit oki hade jag kunnat gå. Men just att jag blir så trött av att göra något.. Efter tvätt t ex. Usch fy. Nej blir hemma imorgon på hoppas jag kunna gå på fredag. Jag är ändå glad att jag inte behöver äta kortison nu! Jag är sugen på en liten bit choklad.. Har varit sugen mycket nu i veckan, bryter ju vanan igen.. Men inte köpt något godis än. Jag köpte nötter idag kom jag på, men orkar inte hämta dem. Ja ja, försöker sköta maten även om jag inte rör på mig eller tränar mycket



Stod emot godisköp idag med :) När jag häm...

Skrivet 2011-08-16 Klockan 19:03:45

Stod emot godisköp idag med :) När jag hämtat sonen gick vi och handlade. Mest frukt blev de. Här har ica fruktkorgar för 10kr och det är 1 kg i dem. Billigt och bra. :) Träffa mamma så vi satte oss och prata lite med henne. Jag har tagit det mycket lugnt idag med. Förkylningen är envis. Hoppas den blir så bra att jag kan vara på skolan på torsdag.. Vi får vänta och se.



Kurering pågår

Skrivet 2011-08-16 Klockan 07:14:24

Har fått sova hyfsat i natt, skönt! Sonen har låtit någon gång men sov i sin egna säng hela natten lång.. Jag vaknade av mig själv innan sonen. När han vaknade så kastade han sin kudde i min säng, då skulle han komma upp där. Vi mös lite. Hade ont i ryggen när jag vaknade men vet att det brukar ge med sig... Magen har jag inte känt av än tack och lov. Sonens pappa skrev i sms igår att det var bara att jag hörde av mig om det var något under natten, han visste att jag var lite orolig för magen igår kväll. När jag läste det någon gång i natt så blev jag så glad att vi har så bra relation och ställer upp för varandra.

Jag är rejält förkyld fortfarande. Går åt mycket papper att snyta mig i.. Jag hade mycket problem med bihålsinflammation när jag var yngre så jag har lärt mig att snyta ut och inte dra in.

Köpte billig köttfärs igår så jag måste packa om och frysa in den under dagen. Börjar få massor med mat i frysen så jag måste bli bättre på att laga mat igen. Har skrivit upp lista på vad vi brukar äta för maträtter. Kanske kommer jag göra upp en matlista.

Är godissugen, jobbigt =(



Förkyld och magvärk

Skrivet 2011-08-15 Klockan 20:35:48

Idag är det riktgt tungt att andas, jag har tagit astsmasprayen men det jobbiga är att jag blir darrig av den. Vill bara gå och lägga mig just nu... Ska försöka tvinga i mig lite frukost nu.

Jag fick sällskap i sängen innan jag hunnit somna igår. Slutade med att hela lilla familjen låg i dubbelsängen, tur jag har en sådan. Det är grått och trist ute idag... Jag får vara hemma och ta det lugnt, göra lite skoluppgifter. Sen när sonens pappa kommer så ska vi åka och handla.

------kväll-----

Det ovan skrev jag i morse. Jag låg mest på soffan idag och tog det lugnt. Vi åkte och handlade när sonens pappa kom men oj oj vad det tog på mina krafter. Jag blir hemma från skolan imorgon. 
Köpte inget godis idag trots att vi var och handlade i 2 olika affärer. Hade tanken men valde att inte göra det. Känns bra att jag stod emot.

Fick hugg i höger sida av magen i ena affären. Fick jätteont och det höll i sig... Det kändes som det drog på insidan och jag kunde inte riktigt så rakt. Tog värktabletter när jag kom hem och lade mig ett tag. Känner av det lite fortfarande men hoppas det försvinner när jag sover i natt. Var ett tag oroli om det var blindtarmen men det hoppas jag inte att det är.

Har provat lite stretchövningar som jag hittade på aftonbladet idag. Ena som skulle stretcha länd och korsrygg kändes rejält. Jag är väldigt öm i korsryggen... Ant pga övervikten.

Har ev en dejt på gång nästa gång jag är barnledig... Vi får se, räknar inte riktigt med det. Men kanske...

Nu ska jag ta en apelsin, fylla på ,med lite c-vitamin innan sängen... "Det sägs ju" att C-vitamin är bra vid förkylningar...



Imorgon är det en ny vecka och nya tag. Mi...

Skrivet 2011-08-14 Klockan 22:50:28

Imorgon är det en ny vecka och nya tag. Mitt mål är att ha en sundare livsstil och det kommer leda till att minska i vikt. Måste tänka på att det tog mig ca 32 år att äta upp mig, då lär jag inte gå ner hur snabbt som helst. Det bästa är ju långsamt men stadigt nedåt.. Är inte bra. Förkylning som bråkar och som påverkar astman lite så jag har fått börja med sprayen. Blir att ta de lugnt de närmaste dagarna. Idag har vi också tagit det lugnt, sonen och jag. Tack för peppning!!!



Erkänner återfall

Skrivet 2011-08-13 Klockan 08:07:28

Denna veckan har gått åt helvete... Men jag som har valt vad jag stoppat i mig och ingen annan. Haft ett återfall...
Vet inte riktigt vad som gjorde detta. Eller jag har känt mig deppig, ensam och ledsen.
Sonen har varit mycket gnällig och har varit hemma onsdag, torsdag och fredag. Jag fick oxå förkylningen och hade riktigt ont i halsen igår.

 

Jag har tagit promenader måndag, tisdag, torsdag och fredag. Men inte tränat något annat... Och godiset är det som har spökat för mig. Det har varit sååå gott...

 

Jag fick väl en stor tvivlan på att jag skulle lyckas (och så gjorde jag så jag inte skulle göra det jag vet). När jag börjar få ont lite här och där så undrar jag om det verkligen gör nytta.

 

Jag vet att jag har svikit mig själv rejält denna veckan och jag ska sluta med det nu!
Jag har svikit bloggen också genom att inte skriva här. Men orkade inte erkänna och skriva hur illa det var...
Blev jag rädd att lyckas? Att misslyckas? Jag vet inte...

 

Försöker nu att inte tänka massa negativt och trycka ner mig själv...
Jag SKA åter igen börja tänka positivare, röra på mig mera, äta bättre...


På väg till skolan. Idag när jag vaknade h...

Skrivet 2011-08-09 Klockan 08:19:06

På väg till skolan. Idag när jag vaknade hade jag ont i ryggen och vänster sida av nacke/axel. Vet inte varför. Det är grått ute och mitt humör är desamma. Vill inget typ. Ska köpa sallad på vägen till skolan. Hoppas humöret blir bättre när jag träffar klassen. Åt onyttigt igår kväll.. Men idag är en ny dag. Stift finns kvar men jag ska kämpa!



Vill också...

Skrivet 2011-08-08 Klockan 19:51:51

Såg precis en bra film... Dock är det inte så bra att se romantiska komedier när jag är singel. Det var så härligt och fint slut. Blev helt mjuk i hjärtat.. Men oj vad jag oxå vill hitta någon. Men jag lär inte hitta någon eftersom jag aldrig vågar träffa någon. Men är så sjukt svårt att få upp mitt intresse tillräckligt för att ses ens för en fika. Jag VET att jag borde bara ta de lungt och träffas och fika hit och dit. Det är ju inte hela världen... Och ändå så svårt.
Trodde ju sist.. Men borde ju vetat att man inte träffar rätt direkt...


Blää... godissugen och trött

Skrivet 2011-08-08 Klockan 18:09:52

Usch jag är supertrött... och supergodissugen. Sonen var jättejobbig när vi var och handlade. Blir även jätteledsen nu med för minsta lilla... Jag vill bara sova.. Eller äta massa onyttigt.. Massa choklad... kexchoklad... *åhhhh*
Imorgon ska jag vara i skolan hela dagen, hur ska jag orka???


Planka och morgonpromenad

Skrivet 2011-08-08 Klockan 09:17:42

Har precis kommit hem efter en morgonpromenad på 40 minuter. Den blev 3,6 km lång. Inte ens en fågel som sket på mig fick mig att vända utan jag fortsatte som planerat.
Efter frukost i morse gjorde jag plankan, 3X30 sec.

 

Jag är starkare i ryggen märker jag. Går ofta mera rak i den och får inte ont när jag är ute och går. Kul att märka skillnad.

Jag fick höra av en dagisfröken som kom tillbaka efter semestern idag att jag hade slankat av utmed sidorna. Hon tyckte jag var duktig. Och bra för sonen också.

 

Jag ska in i duschen, sen tvätta och plugga.


Jag gjorde plankan nyss. 3 intervaller a 3...

Skrivet 2011-08-07 Klockan 23:12:18

Jag gjorde plankan nyss. 3 intervaller a 30 sec, sista var precis att jag klarade. Blev riktigt svettig.. Jag gör plankan på armbågar och knän. Det pulserar i magen nu. Måste bli bättre på att komma ihåg och göra denna övning. Jag har tränat med hantlar nu ikväll, mest armar och axlar. Behöver få upp styrkan där. Nu dags för sängen.. Ska orka ta mig upp från golvet bara :)



Tråkig dag

Skrivet 2011-08-07 Klockan 13:46:49

Usch, vädret är jättetråkigt... det regnar ute så vi kom inte ut på promenad. Jag har dåliga kläder, ingen jacka som står emot regn. Vi har vilat.. Till lunch åt vi potatis, kyckling, tomat och morot, och lite sås. Gott gott var det.

 

Jag är sötsugen som satan just nu =( Snart ska vi äta mellis... Men åhhh vad jag önskar jag kunde äta något onyttigt utan dåligt samvete och att det syns på vågen. Har redan ätit mitt godis för helgen.. 
Idag, eller just nu är jag känner jag mig inte stark tyvärr. *suck*  Deppig och ensam känner jag mig... Och jag vet att då brukar jag äta...


Tackar för kommentar =)

Skrivet 2011-08-07 Klockan 08:41:28

Jag fick en fin kommentar från Jenny..
Tack för den. Jag blev jätteglad att läsa den. Roligt att du engagerar dig och bryr dig om hur det går för mig. När jag började blogga här så trodde jag inte att jag skulle få någon som följde min blogg utan det var mest för mig själv, om hur allt gick för mig med vikt och allt annat. Det peppar mig att få kommentarer, att någon läser min blogg och undrarhur det går och hoppas det går bra osv.

 

(Jag svarar sent då jag inte suttit vid en dator sen tidigt fredag em.)


Jag blir så ARG på mig själv. Mår som jag ...

Skrivet 2011-08-06 Klockan 18:16:25

Jag blir så ARG på mig själv. Mår som jag förtjänar. Åt alldeles för mycket av det grillade.. Och har ont i magen nu som följd. Det är ju inte värt det! Var länge sen jag föråt mig så här..



Jag har så ont så jag kan inte sova.. Är p...

Skrivet 2011-08-06 Klockan 04:34:31

Jag har så ont så jag kan inte sova.. Är på landet hos sonens pappa, att sova på soffan underlättar inte heller. Men nyss hittade jag äntligen värktabletter.. Just nu längtar jag till måndag eller tisdag, de värsta dagarna är just i början. :( men det positiva är att det gick 1 månad mellan gångerna nu, det gillar jag :) Vi ska grilla här ute idag därför sover vi över.



Vågens siffror

Skrivet 2011-08-05 Klockan 05:43:37

Vågen visade: 105,7 kg
+/- veckan: -0,8 kg
Totalt resultat: -15,3 kg

 

Fick bra resultat på vågen, nästan gått ner ett helt kg. Åt ingen ordentlig mat igår, kanske har något med saken att göra. Skulle göra mat men sonen var så gnällig och ledsen så han hade inte tid att vänta på mat, fick bli macka till kvällsmat. Men fick i mig några shakes och frukt. Samt frukost.

 

Jag har varit duktig och rört mycket på mig i veckan. Det borde spela roll också.

Nu har jag gått över -15 kg gränsen JAAA =), satsar på -20 nästa delmål. Dock vet jag inte vad jag ska ha för belöning då.. JUST NU känns det inte svårt att nå -20.


Onda smalben har jag ikväll. De känns att ...

Skrivet 2011-08-04 Klockan 21:03:44

Onda smalben har jag ikväll. De känns att jag varit ute och gått mycket. Vi fick gå till affären en extra gång då jag glömde kattmaten. Så typiskt.. Nu lär jag intagit soffläge, e så trött men det är skönt att slumra i soffan innan sängen. Inget godis idag. Jag var lite sugen sista gången i affären men höll mig ifrån det. :) Vet inte vad jag vågar hoppas på ang vägen imorgon.. Jag har ju ätit lite onyttigt då och då sen sist. Jaja, snart får jag se vad den visar.



Nu har jag hämtat sonen, sitter i parken o...

Skrivet 2011-08-04 Klockan 14:40:52

Nu har jag hämtat sonen, sitter i parken och äter mellis. Köpte baguetter, frukt och äppeljuice. Sitter i skuggan, så härligt. Kom på nu att jag var inte ens sugen på att köpa något godis =D



Skolstart

Skrivet 2011-08-04 Klockan 13:23:36

Så började skolan idag. Jag gick dit, tog ca 30 minuter. Och gick hem när vi var klara. Det känns i benen men är skönt att ha gått. Förena nytta med nytta. Att ta sig till skolan och att få motion. =D
Min lärare såg att jag hade gått ner i vikt. Jag har nu lagt ut oredigerade bilder på fb, jämför mig nu  med för 1 år sedan. Fick en kommentar väldigt snabbt och det är kul.

 

Hitills idag har jag ätit frukost, 2 bananer, 1 chokladshake och givetvis druckit vatten. Hade inte med någon lunchlåda idag. Det jobbiga är också att vi slutar lektionen sent samt att vi har självstudier på eftermiddagarna. Men jag kommer vara tvungen att ha med matlåda och äta lunch där när jag är i skolan.

 

Fick ett mail av någon som verkar vara en idiot på en sajt där jag är medlem, typ dejtingsajt. Han har skickat ett mail till mig, dum kommentar och sedan blockat mig eller avreggat sig... Är det normalt beteende??? Nä inte direkt tycker inte jag. Varför ens skriva något, varför lägga tid och ork på att vara taskig? Han verkar inte ha bättre för sig.. Jag VET att jag är tjock och fet, men jag gör något åt det (det har jag inte skrivit något där om dock) och jag beter mig inte som en idiot mot andra. 
Det är ändå lite jobbigt när folk är elaka mot en... Även om jag vet att det de skriver är sant.


Dagen innan vardag igen

Skrivet 2011-08-03 Klockan 19:59:24

Dagen har gått så där, jag föll dit på godis. 4 bitar sportlunch åt jag förut.. psyket som spökade.
Annars idag har jag ätit frukost 1 macka med lätta och banan på, mjölk till det. Till mellis 1 apelsin. Lunch 1 chokladshake. Mellis ½ banan och lite baguett. Middag kebab i pitabröd med såsen vid sidan om, lite pommes snodde jag också från någon annan. Har druckit en del vatten givetvis med.
Förutom godiset så tycker jag att dagen sett bra ut med mat. Ja pommen kunde jag låtit bli men tog inte en egen portion i alla fall, funderade först på att ta kebab med pomme men då hade jag ätit MYCKET mera pommes.
Sonen sövs nu och när han somnat tänkte jag göra mina övningar med mina nya hantlar. Sedan blir det duschen.
Börjar skolan imorgon. Min bok har inte hunnit komma än. *suck* Beställde tydligen från fel ställe. *muttrar*
----
Det kändes att hantlarna var tyngre än flaskorna jag kört med tidigare.


Ute på promenad. Varit ute i 37 min hittil...

Skrivet 2011-08-03 Klockan 08:46:44

Ute på promenad. Varit ute i 37 min hittills och mina ben är riktigt tunga nu! Men är bara att bita ihop och fortsätta gå. En bit kvar tills jag är hemma, kanske tar 10 min. Svetten rinner men skönt att vara ute i skuggan!



Mör i kroppen

Skrivet 2011-08-03 Klockan 05:54:56

Jag hade en bra dag igår. Åt på kinabufféen, tog 1 tallrik bara. Unnade mig efterrätt friterad banan och glass. Fick in 4 bananbitar och 2 glasskulor, jag åt 2½ bananbitar och 1 glasskula (tog det för det var min födelsedag, annars hade jag inte tagit de). Drack vatten till maten som vanligt.

 

Hittade 2 BH'ar som jag köpte, snygga och med bra lyft. Jag och systerdottern gick en hel del igår och det känns i kroppen idag. Hon följde med och hämtade sonen och sen hem hit. Totalt gick vi nog ca 2 timmar på stan och hem. Jag var SUPERTRÖTT satt och kämpade för att hålla ögonen öppna. Hon fnittrade till när jag råkade snarka till.
Jag somnade när jag sövde sonen, vaknade till 22.30. Hade då problem att somna om igen..

 

Jag lånade första skivan av syrrans Zumba igår. Hon tyckte jag skulle provade när vi pratade i helgen. Vi får se när jag provar den. Idag blir det promenad när jag har lämnat av sonen tror jag. Det känns i kroppen idag efter turen på stan igår. Men det känns bra efter jag har tagit promenader, vet att det gör nytta samt att jag får frisk luft.

 

Visade syrran o hennes dotter skillnaden på 1 år med korten och de sa att DET var skilllnad. *glad*


Blev en lugn promenad på 30 min nu. Det är...

Skrivet 2011-08-02 Klockan 10:58:52

Blev en lugn promenad på 30 min nu. Det är varmt och jag är lite osäker på mitt knä samt att jag vill inte bli så svett idag därför gick jag lugnt. Skönt att vara ute och kunna gå :)



Så var det dags..

Skrivet 2011-08-02 Klockan 07:20:12

Fick sova till kl 6 idag på min dag och även idag hade sonen lagt över kudden i min säng och ville komma över dit. =) Har fått sova riktigt bra i natt, blev väckt kanske 1 gång.

 

Planen för idag är att lämna sonen på dagis kl 8, hem och duscha. Gå in till stan och äta lunch med en systerdotter, sen en tur på stan. Ska gå och sukta lite på min belöning/födelsedagspresent. Några tycker att jag gott kan unna mig det trots att det är 0,5 kg kvar. Jag har börjat vackla... Får väl se hur jag gör när jag väl är där.
Sedan vet jag inte, hämta sonen och handla frukt innan vi går hem tror jag.

 

Mitt knä känns bra än så länge, hoppas det fortsätter så. =)

 

Har lite tankar som snurrar i bakhuvudet men som jag skjuter undan. Vill inte tänka och känna så idag.. Vill tänka på vad jag faktiskt har i mitt liv idag, inte tvärtom.


Min taktik

Skrivet 2011-08-01 Klockan 21:22:02

Fick frågan om vilken taktik jag använder för att gå ner i vikt.

 

Jag äter regelbundet, ungefär samma som min son äter. Frukost, mellis, lunch, mellis, middag. Ev ibland någon kvällsmat. Dricker knappt läsk längre (har ont i magen nu av det jag drack idag), har dragit ner på godisätandet MASSOR. Förr kunde jag sätta i mig en 200g chokladkaka var eller varannan dag. Försöker att inte äta mycket snabbmat. Har börjat att t ex på MAX ta barnmeny, då får jag smakerna jag vill ha (vill inte ge upp pommen och dippen där) eller på pizzerian så ber jag om sås vid sidan om kebab i pitabröd, lika så om jag tar en sallad. Jag använder MYCKET mindre sås/dressing när jag själv väljer har jag märkt.

 

Jag äter godis fredagar och lördagar, vill inte ge upp det heller. Men inte i samma mängder heller som förr.
Sen rör jag mera på mig, tar promenader ganska mycket. Gärna på morgon eller förmiddag nu när det har varit så varmt. Jag började med att gå till skolan lite då och då innan vi slutade.

 

Jag arbetar med att tänka positivt. Som igår när jag inte kom ut på promenad pga mitt knä och firande, men då städade jag istället och blev svettig av det. Idag blev det liten promenad bara men så cyklade jag och gjorde övningar i morse. ALLT är bättre än inget.

 

För 3 år sen gick jag en viktgrupp på vårdcentralen, började på våren. Upptäckte i samma veva att jag var gravid men gick kvar. Gick ner 10 kg då och det gick ganska bra. MEN så fick jag missfall och rasade totalt i all ork att satsa på vikten. Fick en depression och medicinering samt terapi för denna. Har flera gånger under mitt liv försökt gå ner i vikt, varit med i viktväktarna osv. Men nu känns det rätt. För min skull och för min son, jag vill INTE föra vidare mina tidigare dåliga matvanor. Det har hjälpt mig också att äta med honom när han ändå äter.

 

Dock tycker jag att jag nästan inte gör annat än äter ibland. Och det kan vara jobbigt för jag blir så hungrig på vissa tider/när viss tid gått. Som nu är det tomt i magen... =)

 

Imorgon fyller jag år och då kommer jag äta lunch på en kinarestaurang som har buffé. Har inte ätit där på länge och tänker unna mig det. Jag fyller bara år 1 gång per år =)


Svar på kommentar =)

Skrivet 2011-08-01 Klockan 17:56:07

Jag fick en kommentar och 2 frågor så jag ägnar detta inlägget till det. =) Blir så glad av era kommentarer ju.
Jag läser Handelsprogrammet, en gymnasial vuxenutbildning. Den är på ca 50 veckor, 2 halvår. Har läst ett halvår hitills och det har gått jättebra. Lite skryt så fick jag MVG i alla ämnen vi läst än så länge. =D

 

Oj frågan vad som var största skillnaden på att jag har gått ner 14,5 kg.. Det är svårt att säga. Jag har svårt att se det i spegeln. Jag är nog piggare och orkar röra på mig mera, det är nog den största skillnaden. Jag har svårt att inse hur mycket jag verkligen gått ner, men jag har gått ner lika mycket som min son väger. Han väger 13,6 kg sist jag vägde honom... och jag tycker han är tung att bära på.

 

Har idag fått höra att jag har blivit smal... Det har jag ju inte men smalare i alla fall. Och det är jättekul att få höra =D

(Dock har jag syndat lite idag. 3 Sportlunchbitar, ½ glas pepsi och smörgåstårta i 2 omgångar)


Ont i knä fortfarande =(

Skrivet 2011-08-01 Klockan 07:08:01

Blev väckt kl 5 idag av sonen, men då har han sovit hela natten i sin egna säng samt knappt låtit något. Så jag har fått sova ganska bra ändå. =)

 

Jag känner av mitt knä lite idag med, men det är mindre än igår och förrgår. (Skulle detta fortsätta så får jag köpa något stöd för knät och se om det hjälper, jag har det lindat nu) Jag får vänta med promenad tills i em när vi ska till BVC. Kanske provar att cykla lite på motionscykeln när jag har lämnat sonen på dagis. Det är konstigt hur van jag har blivit vid att röra på mig, vet ju att jag behöver det och det ÄR inte så jobbigt längre. Just promenader och träningen jag gör hemma är helt oki.

 

Just att gå att träna där det är massa folk är och att dessutom går själv har jag svårt för känner jag. Men att gå ut på promenad är inga problem för mig. Det blev 20 minuter på motionscykeln på lägsta och sedan övningarna. Hade helst tagit en promenad då jag har fått för mig att det ger mest för mig. Men det får bli imorgon, då ska jag gå till skolan. Senare idag ska jag gå till bvc med sonen oxå. Knöligt om vi ska ta kommunala transporter. Men det blir nog lugn takt då jag känner av knät. Det är lite varmt i det just nu.... Mysko.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!