Skillnaden på 1 år och -14,5 kg

Skrivet 2011-07-31 Klockan 20:33:50

Skillnaden mellan 2010 och 2011
Här är skillnaden på 1 år. Bilden till vänster är tagen 2010 i början av augusti och bilden till höger är tagen nu idag.
Jag ser skillnad faktiskt, jag var rundare i ansiktet och hade mer dubbelhaka för ett år sen.
Det är SÅÅÅÅÅÅ kul att se skillnaden måste jag säga =D


Trött, så trött.. Men oj så nöjd med mitt ...

Skrivet 2011-07-31 Klockan 19:40:49

Trött, så trött.. Men oj så nöjd med mitt firande. :) Smörgåstårtorna var uppskattade men ändå blev det över av båda. Jag ska gå och titta lite på bh på tisdag tänkte jag. Inte köpa utan bara titta. :) Sonen somna nyss, jättetrött var han. Jag är hungrig igen men funderar på att göra en räkmacka istället för att ta tårta. Ska ju äta det imorgon kväll med sonens pappa.. Och det kanske e LITE nyttigare än tårta. Tar inte så mycket majonäs på mackan.



To day is the day

Skrivet 2011-07-31 Klockan 08:05:37

Igår var det full fart. Eller nästan.. När jag och syrran vad och handlade så hände något i mitt ena knä. Det gjorde riktigt ont, igår hade jag problem med att böja det. Då gjorde det ondast. Nu gör det mest ont när jag belastar det. Har lindat knät idag, innan jag ens gick upp ur sängen. Det kanske hjälper. Blir ingen promenad idag, dels pga knät men även för att jag behöver fixa de sista här hemma.

 

Igår åt jag frukost som vanligt, macka med lätta och banan på, lättmjölk till. 1banan till mellis, lunch pasta och köttfärssås. Mellis mild lättyoughurt med värmda hallon i. Middag blev 1 räkmacka med lätta, salladsblad, ägg, lättmajonäs och räkor på. På kvällen blev jag hungrig så då tog jag 1 chokladshake.
Även så åt jag 2 kexchoklad och 2 pepe-stänger. Mitt lördagsgodis, i begränsad mängd. Mycket mindre jämfört med tidigare...

 

Jag är trött, vaknade vid 7.


Skön lördagspromenad avklarad

Skrivet 2011-07-30 Klockan 08:33:46

Har varit ute och tagit en morgonpromenad, vi gick 7.38 och kom tillbaka 8.16 så nästan 40 minuter var vi ute. Som jag har svettats... och fortfarande gör. Det var kyligt ute så vi fick ha tjocka tröjjackor på oss både sonen och jag. Räknade ut på eniro att jag gick ca 2,9 km på 38 minuter.
Bra start på dagen. Det var friskt kyligt och lite blåsigt ute, men skönt..

 

Sonen såg ganska trött ut i vagnen när vi var ute. Han satt mest bara lugn och var tyst, tittade lite. Det hände ju inte mycket runt omkring oss. Det är ganska öde när vi är ute så tidigt på helgerna.
Kanske han vill vila tidigt, det skulle jag inte säga nej till. *gäspar*


Ny design kommer

Skrivet 2011-07-30 Klockan 07:13:11

Ikväll ska jag sätta mig och försöka lägga in nya designen. Har hittat en snygg gratisdesign som jag vill ha på min sida... Tills jag får mig för att göra en egen i alla fall. =)


Peppning

Skrivet 2011-07-30 Klockan 06:41:00

Jag skrev till en vän och berättade om hur bra det gått senaste veckan. Fick en härlig pepp-kommentar tillbaka. Jag själv är så dålig på att uppskatta själv hur duktig jag verkligen är. Jag känner det inte riktigt inne i hjärtat.. Så jag tänkte kopiera in hennes kommentar idag.
oh lala! keep up the good work! mycket bra med tanke på att du varit ledig!!

(jag är bekräftelseberoende, behöver mycket sånt tyvärr)


Så jag inte glömmer. Ett perfekt mellanmål...

Skrivet 2011-07-29 Klockan 23:10:27

Så jag inte glömmer. Ett perfekt mellanmål är ju fruktsallad och kanske keso till. Blir mycket av lite samt att sonen tycker också om det. :) Även lätt att ha med till skolan.



Behöver råd ang undvika lös hud. Tog en du...

Skrivet 2011-07-29 Klockan 22:50:55

Behöver råd ang undvika lös hud. Tog en dusch nu på kvällskvisten. Så skönt! Kom att tänka på en sak. Undrar vad man kan göra för att förebygga lös hud när man går ner mycket i vikt? Att hjälpa den dra sig tillbaka.. Jag har en stor (!) mage som jag hoppas kommer försvinna en hel del.. Men vill ju inte ha en massa lös hud.. Hjälper det att massera tro? Få igång blodcirkulationen i huden? Någon som har några tips? Jag har för första gången på länge skrubbat mig och smörjt in mig efteråt.



Lugn fredagkväll

Skrivet 2011-07-29 Klockan 13:24:52

Vi gick och handlade billiga bananer idag igen. Fy vad varmt och kvalmigt det var ute! Men vi tog oss dit och hem igen. Så jag fick motion och det känns bra. Fick ont i magmusklerna när vi nästan var hemma.
Köpte bara bananer och en päronmer. De hade inte vattnet vi brukar köpa. Köpte INGET godis! Kanske köper något litet senare, men kanske inte... Just nu har jag inte begäret efter det.

 

Kl 14 ska vi börja tvätta så det blir att köra igång maskinerna och sen upp för att äta mellis.

 

I helgen ska jag bjuda på smörgåstårta, syrran ska hjälpa mig imorgon att göra den. Jag har tänkt att köra på lättare varianter av vad hon brukar ha i. Som mellangrädde istället för vanlig grädde osv. Det är ju ändå jag som fyller år och bjuder på det, då anpassar jag den efter mig och så som jag lever nu.

-- kväll --

Vi åt pasta och köpt köttfärssås till middag, eller jag gjorde i alla fall. Sonen åt knappt något. Han somnade tidigt och har sovit sedan dess. Jag köpte lite godis. 2 st sportlunch (2 bitar i varje förpackning) och 2 pepe (lakritsstänger). Nu är jag hungrig och lite fredagssugen så jag gjorde en chokladshake på bara mjölk. Blir godast så.

 

Mellisen förut blev mild lättyoughurt (vanilj) med värmda hallon. Det är hyfsat men det blir nästan lite lite känner jag.. Står mig inte så bra på det. Nu när jag äter regelbundet så är jag väldigt känslig för att dra ut på tiden när jag ska äta har jag märkt. Får se hur det går i skolan sen.



Irriterad

Skrivet 2011-07-29 Klockan 10:39:29

Jag blir så irriterad... Först skulle skolan börja 1 augusti, sen innan vi slutade fick vi veta att vi börjar 2 augusti. En tjej hade ändrat med CSN och miste pengar för hela den veckan. Så jag ändrade också för att inte bli återbetalningsskyldig. MEN nu har vår lärare skrivit i gruppen på fb att startdatum ska 1 augusti till csn. *suck* Så jag fick göra en ändring till CSN igen. Dock börjar vi med lektioner 4 augusti nu. Det är så typiskt. Vi har inte fått veta om vi ska köpa en bok och vilken till ämnet vi börjar med. Så nu frågade jag rakt ut.
Vad ska jag nu göra på min födelsedag? Jag vet inte.. Jag vet att jag vill äta lunch ute på min favorit kinarestaurang i alla fall.


Veckans vikt och mått

Skrivet 2011-07-29 Klockan 06:15:54

Vågen visade: 106,5 kg
+/- veckan: -1,4 kg
Totalt resultat: -14,5 kg

 

Under bysten: 109 cm (-8 cm sen i feb)
Midjan: 125 cm (-7,4 cm sen feb)

 

Fick VÄLDIGT bra resultat denna veckan, jag är så GLAD!! =D
Nästan lite surt att vara 0,5 kg från målet men är ändå glad att se siffrorna 106 på vågen. Det är verkligen inte mycket kvar till målet nu ju.

 

Jag har känningar i magen idag, kanske är träningsvärk. Jag är inte van att göra höftlyft. Det är inte på de vanliga ställena som det känns utan längre ner i magen. Men ändå inte mensvärk.


Jag hoppas på bra resultat på vågen och må...

Skrivet 2011-07-28 Klockan 23:16:43

Jag hoppas på bra resultat på vågen och måttbandet imorgon. Det borde vara det då jag skött mig ganska bra samt rört mig en del. Blev ingen cykel ikväll då syrran ringde och vi pratade om helgen o lite annat. Vet inte hur mycket det låter ner till grannen av motionscykeln. Hade till o med tagit fram den. Gjorde övningarna istället. Måste skaffa mig hantlar eller fylla flaskorna med något tyngre. Sonen sover sedan ca 20.30 då han somnade på min axel. Nu ska jag oxå försöka somna. God natt



Dagen i mat

Skrivet 2011-07-28 Klockan 19:11:14

Idag har jag ätit
Frukost: 1 macka med lite lätta på och 1 banan, mjölk till.
Mellis: lite bigaråer
Lunch: Pommes, kött och bearneissås
Mellis: provade vi något nytt: Mild vaniljyouhurt med hallon
Middag: Korvstroganoff, pasta och ärtor
Givetvis druckit en hel del vatten också.. Det går åt mycket nu när det är så varmt.


Det blev bara att handla. När vi började g...

Skrivet 2011-07-28 Klockan 09:38:39

Det blev bara att handla. När vi började gå kände jag direkt av magen och jag måste tänka på att jag ska fixa hemma samt ta hand om sonen. Är det bättre ikväll får jag ta en tur på motionscykeln. Surt ändå eftersom vi har varit ute mycket i veckan och det är ganska skönt ute. Mulet, blåsigt men skönt :)



Svetten rinner.. Det är varmt inne idag. V...

Skrivet 2011-07-28 Klockan 08:47:16

Svetten rinner.. Det är varmt inne idag. Vi måste nog gå ut på en promenad snart. Har plockat lite här hemma. Har sovit så där, sonen har låtit en del. Fick sova till ca 7 idag. Jag e lite mör i kroppen idag.. Nu kommer sonen med mina skor så det är bäst vi gör oss i ordning och går ut. =)



Jag e så hungrig, väntar på att maten ska ...

Skrivet 2011-07-27 Klockan 18:26:28

Jag e så hungrig, väntar på att maten ska bli klar. Handlade hungrig när var chokladsugen men jag STOD EMOT!! Andra dagen i rad som jag gör de. Riktigt stolt över mig själv. Köpte bigaråer, älskar det! Synd att det är så dyrt bara.. Visst ska inte äta för mycket heller för magens skull. Men smidigt att ha som kvällssnack :)



Förberedelserna har börjat =)

Skrivet 2011-07-27 Klockan 10:03:54

Idag vaknade sonen kl 05!!!!  =(  Vi gick och handlade till Coop Extra då jag såg på deras reklam på nätet att de hade billiga bananer, bara 9,90kr/kg. Tog ungefär dit vad det brukar ta till köpcentrumet. Ca 20 minuter enkel väg. Så hittills idag har vi varit ute och gått i 40 minuter ungefär och . Skönt då det är varmt ute redan, solen skiner för fullt och det är riktigt varmt ute redan. Var skönt när vi fick lite skugga på vägen dit. Jag trodde det skulle vara längre än vad det var. Alltså ca 40 min och 2,6 km totalt.

 

Skulle gärna sova ett bra tag sen när det är dags för vila.. Men måste ju träna sonen och vänja honom vid att inte sova så länge på dagarna. Det inför nästa vecka när han börjar gå som vanligt på dagis igen.

 

Har ringt och kollat bottnar till smörgåstårta, vad det skulle kosta att få det bakat till mig till lördag. Syrran som ska hjälpa mig hade ett bageri hon brukar vända sig till MEN de hade semesterstängt naturligtvis. *suck*
Men vi får se, tjejen jag pratade med skulle ringa upp mig i eftermiddag med om det går att lösa och vad det skulle kosta. Hon jobbade egentligen inte på den avdelningen men de som gjorde det fanns inte där nu. Bra service kallas det. Skulle vara kul att ha ordentliga bottnar. Så har förberedelserna börjat inför mitt firande... =)


Jag kan inte somna, så jobbigt! :( Idag ha...

Skrivet 2011-07-26 Klockan 23:52:03

Jag kan inte somna, så jobbigt! :( Idag har jag ätit mjölk, 1 macka med lite lätta på och 1 banan. Sedan 1/2 banan till mellis. Rester från igår ris och kyckling med chashewnötter (starkt). 2 ananasskivor till mellis. 2 tunna blodpuddingsskivor. 2 mackor med mjölk till och till sist 1 chokladshake. Utöver detta druckit vatten också givetvis. Det är 7 intag/mål, men är mängden för mycket? Vad tycker du? Jag tror inte det.. Men är så svårt att veta tycker jag. Så jag tar gärna emot synpunker :)



Ingen träning ikväll

Skrivet 2011-07-26 Klockan 22:04:28

Orkade inte upp på motionscykeln idag. Tog mig en chokladshake och det var sååååå gott.
Bättre än att röra ihop något onyttigt!!!
Jag ska överföra bilder från mobilen till datorn. Se om jag hittar någon bra från förra året runt min födelsedag. Tänkte ta liknande kort så jag har att jämföra med. Kanske lägger upp redigerade bilder här på bloggen. Givetvis då bara så att det inte går att se vem jag är.
Men vad jag sett nu så ÄR det skillnad i ansiktet... =D


Jag är GRYMT chokladsugen :( Sonen tog näs...

Skrivet 2011-07-26 Klockan 20:54:15

Jag är GRYMT chokladsugen :( Sonen tog nästan 2 timmar på sig att somna. Ändå var jag övertygad om att han var trött när jag lade honom.. Han har precis eller nästan somnat nu.. Äntligen. Men det är kvällar som denna jag bara vill o behöver min choklad.. Men har ingen hemma. Jag får ta en chokladshake sen istället.. Blanda med mjölk så e de ganska gott faktiskt.



Morgonpromenad

Skrivet 2011-07-26 Klockan 09:57:33

Jag räknade fel i inlägget jag messade in. Vägen dit tog 24 minuter, satt och vilade i några minuter och sedan gick vi hem och det tog 28 minuter. Totalt var vi ute nästan 50 minuter. Det känns i benen och jag svettades rejält. Sonen var jätteduktig i vagnen under promenaden.
Vi åt frukost lite sent så jag har problem med hur vi ska göra med mellis.. Sonen brukar ju äta lunch kl 11 så det blir tätt inpå känner jag. Men vi kan nog dela på en banan... Då får vi lite i magen men inte så mycket så vi borde kunna äta lunch som vanligt ändå.
Blir intressant att se hur det blir när vi börjar skolan om 1 vecka. Senaste jag hörde om schema tycker jag med flera är för dåligt med föreläsningar. Det kommer kännas som en distansutbildning och det ska det inte vara.


Ute på morgonpromenad med sonen. Just nu s...

Skrivet 2011-07-26 Klockan 09:16:07

Ute på morgonpromenad med sonen. Just nu sitter jag och tar en liten paus. Börjar kännas lite i sidan och vi ska ju gå hem med. Ner hit tog det 14 minuter. Är uppför hem sen.. Sonen var vaken i ca 2 timmar i natt, inte så roligt.



Träning utförd =)

Skrivet 2011-07-25 Klockan 22:16:25

Träning idag blev motionscykel 10 min, sedan motionscykel 18 min följt av träning med "hantlar" enligt Blossoms träning för nybörjare + magövningar för mina delade magmuskler.
Försöker trycka in lite när jag gör mina magövningar liggande, så att musklerna har lättare att hitta tillbaka till sina rätta platser. Det lät lite i tarmarna när jag gjorde det.. Det rörde sig där inne. Kanske inte så konstigt eftersom allt innuti mig på verkas.

 

Just nu känns det som det går sakta sakta sakta med viktminskningen... Men jag kämpar på. Köpte idag hem annanas på burk, bra att ha hemma om jag blir grymt sötsugen någon kväll. Det är inte så mycket kalorier i det men är väldigt gott och sött. =)

 

Ibland tycker jag att jag blivit mindre med bulan på magen, som är pga mina delade magmuskler. Och ibland upplever jag att den är lika stor som vanligt. Jobbigt... Jag vill verkligen minska magen min. Det är den som är störst och stör mig mest!!!


Måndag kväll

Skrivet 2011-07-25 Klockan 19:41:23

Idag mår jag bättre, tack och lov. Sonen har sovit i sin säng hela natten, mycket skönt. Jag sov rejält men vaknade tidigt.
Vi gav oss iväg till köpcentrumet och handlade ganska tidigt. Fick ont i sidan på vägen dit så fick sitta och ta det lungt där ett tag. Vi åt lite mellis. Klarade av att gå hem sen, dock fick jag sätta mig en gång. Gillar inte att jag får så ont till och från, men jag försöker ut och röra på mig.
Sonen ska sövas nu men när han har somnat så ska jag upp på motionscykeln.
Aj det gjorde ont i svanken idag när jag satt på motionscykeln. Blev bara 10 minuter nu, men ska kämpa lite till sen efter sonen har somnat.
Till mat ikväll blev det wokad mat som vi köpt. Mitt var starkt så jag fick dricka ganska mycket mjölk till.. Men om det stämmer som man sa förr så sätter det ju fart på kroppen. =)


Sonen bara sover o sover, tyvärr gör inte ...

Skrivet 2011-07-24 Klockan 13:23:16

Sonen bara sover o sover, tyvärr gör inte jag det med. Min mage gillade verkligen inte godiset igår. Uppenbarligen för stor mängd. Har bara fått i mig en shake idag, vilket jag vet är på tok för lite.. Men det tar emot att äta när den bråkar som den gör. :( Ringde just o kollade om sonens pappa var klar snart men det fanns att göra sa han. Vet inte om han kommer alls tolkade jag det som. Pappan skulle ringa tillbaka sen. Hatar dessa helger men nu är detta sista i alla fall. Ska försöka vila lite till, sonen vill ju ändå inte vakna..



En blä-dag

Skrivet 2011-07-24 Klockan 08:29:16

Usch idag är jag jättetrött... Det regnar ute och sonens pappa är redan igång och jobbar. Fanns en hög med jobb, dock är de flera som jobbar tack o lov. Kanske han kommer hit på eftermiddagen, hoppas fortfarande. Tror regnet har upphört äntligen.
Känner bara för att sova och slappa idag. Men kan jag inte då sonen är hemma.. Känner verkligen inte för att göra något alls. Min mage mår konstigt. Smågodiset var inget bra att äta igår..
Sonen är ganska snäll men behövs ju aktiveras.. Och idag orkar jag verkligen inte. Vore skönt om han ville sova nu snart och sov ett bra tag. Skulle vara underbart skönt...


Idag blev det ingen motion på motionscykel...

Skrivet 2011-07-23 Klockan 22:31:33

Idag blev det ingen motion på motionscykeln. Jag har suttit o läst, tagit de lugnt, chattat med folk. Tyckte jag köpte lite smågodis men usch jag mådde lite illa efter jag ätit upp det.. :( Vi tog en promenad till köpcentrumet i alla fall så lite har jag rört på mig. Nu är jag varm o klibbig. Ska försöka sova.. God natt.



3 timmars sömn i natt

Skrivet 2011-07-23 Klockan 07:34:24

Efter 3 timmars sömn är jag vaken igen, sonen väckte mig och ville inte somna om. Nu sitter vi båda och gäspar i soffan, tittar på Bee Movie (alla kanalerna är utslagna efter åskan i natt misstänker jag).Är fortfarande förvånad över att sonen sov sig igenom hela ovädret! Tänk om jag också kunde gjort det..

 

Tackar för kommentaren, jag blir så glad för kommentarer. Att någon hittat hit och läser min blogg.

Jag har hittat en snygg layout som man får använda gratis till sin blogg. Jag ska bara orka fixa till den här på bloggen och hitta några egna bilder att ersätta de "standard" med.

 

Jag känner av att jag satt på motionscykeln igår, i rumpan mest och precis ovanför i svanken. Då måste det ju ha gjort nytta tänker jag. =)

 

Det som hände i Norge igår är helt ofattbart, svårt att ta till sig och verkligen förstå vad som hänt. Jag hade inte hört vad som hänt utan började se kommentarer på facebook. Vet folk som direkt började kommentera att det skulle vara någon utlänning eller muslims fel. Varför måste folk dra slutsatser så tidigt när man inte vet?
Tänker på de drabbade, de som dött, de som överlevt, allas familjer och alla Norrmän som påverkas av dessa ofattbara händelser.


Jag är fortfarande vaken.. Hade kanske slu...

Skrivet 2011-07-23 Klockan 02:39:37

Jag är fortfarande vaken.. Hade kanske slumrat till när ovädret slog till. Den åskan var inte av denna värld.. Nu oroar jag mig. Kan inte koppla av. Sonens pappa sov här i natt, när han fick åka på jobb visade sig att min hyrda parkeringsplats var översvämmad. Lika så hans bil.. Vem betalar för förstörd bil frågade han mig. Jag vet inte alls om man kan få ersättning om något blivit förstört. Det var vatten på golvet i bilen. Tänk om bilen blir förstörd? Tänk om han inte kan få ersättning? Han som snart är arbetslös och jag studerande.. :( Hatar när sånt här händer, jag får ont i magen av oro. Otroligt nog sov sonen igenom ovädret.. Hoppas han inte vaknar så tidigt. Jag måste försöka sova men helst skulle jag vilja gjo på tv o äta ngt sött för att dämpa känslorna.. Jag kan bara HOPPAS att bilen klarar sig utan problem och att sonens pappa slipper fler jobb nu i natt o idag lördag.



Kvällsmotion

Skrivet 2011-07-22 Klockan 21:35:56

Tog en tur på motionscykeln nu ikväll, bara 15 minuter men med hårdare motstånd. Blev varm och det känns lite i kroppen. Undrar om värken i natt/morse inte var träningsvärk, känner av lite åt det hållet nu igen.
Denna gång låg jag på ca 20 km/h i 15 minuter vilket ger 5 km nu ikväll. Inte så mycket men lite i alla fall. Satt och kollade på Smallville under tiden. =)
Idag har jag ätit 2 nutrilett chokladshakes blandade med vatten och lättmjölk, 1 tortillabröd fyllt med tacoköttfärs, sallad, tomat, gurka och liiiite riven ost, 1 kycklingenchiladas med blandad sallad drack mjölk till det.
Har ätit 2 lakrisstänger pops tror jag de heter. Och Sportlunch (som kexchoklad) 2 bitar a 50 g totalt.
För att vara mig är det ganska lite fredagsgodis.. Helt klart framsteg. OCH jag är nöjd med det!!! =) Känns jättebra.
Imorgon vet jag inte vad som händer riktigt. Kanske blir det en tur ut på landet..


Motion, uträkning och förbränning

Skrivet 2011-07-22 Klockan 10:03:19

Idag cyklade jag 30 min på motionscykeln, dock på lägsta för det mesta. Men det kändes i benen lite ändå. Låg oftast på 30 km/h. Enligt uträkning på några sidor så förbrände jag 400 kalc på den tiden. Känns som det är mycket att förbränna. Jag har problem med att räkna ut hur långt jag cyklade.
Vet inte om jag räknat rätt eller inte. Någon som har bra koll på hur man räknar som kan hjälpa mig?
Kan det stämma att det blir 15 km?  Tycker det låter bra långt därför jag blir så osäker..

 

Efter motionscykeln så tränade jag passet jag brukar också, det tog ca 15 minuter. Gjorde höftlyft nu också då jag läst på internet att detta är okej att göra när man har delade magmuskler. Enligt uträkning så förbrände jag då 86 kalc.

 

Uträkningarna har jag gjort på http://www.kaloritabell.com/kaloriforbrukning.html. Fyller i min vikt och tid jag hållt på, sen letar jag upp rätt träningsmetod och ser där antal kalc som är förbrukat. Ganska smidigt... Dock tar jag det med en liten nypa salt.

 

Ska verkligen försöka att cykla 30 minuter varje dag. Nästa vecka är sonen hemma så jag får väl försöka göra det på kvällarna eller när han sover. Vågar inte när han är vaken för han lär ju komma fram och pilla, vill inte att han ska få fingrar i kläm eller något.


Dagens vikt

Skrivet 2011-07-22 Klockan 07:38:15

Vågens siffror: 107,9 kg
+/-: -0,4 kg
Totalt resultat: -13,1 kg
Det är ju bra att det var minus denna veckan och inte plus. Hade hoppats på lite större men jag har ju syndat och inte rört på mig så mycket. Jag måste börja promenera mera och använda cykeln samt göra övningarna mera. Ska mäta nästa vecka.
(Blir intressant att se om mensen kommer igång nu eller inte)


Jäklar, sonen väckte mig.. Det är ju oki m...

Skrivet 2011-07-22 Klockan 04:11:10

Jäklar, sonen väckte mig.. Det är ju oki men jag har så ont nu. Ant pga kommande mens eller träningsvärk. Riktigt ont gör det helt klart :( Har tagit värktabletter.. Sovit dåligt, katten har väckt mig, lika så vädret, och så sonen 2 gånger. :( Blir nog att vila när sonen är på dagis.



Tröttig torsdag

Skrivet 2011-07-21 Klockan 20:54:57

Oj blev förvånad, fick mail på en sajt jag är medlem på. Av en kille jag strulat någon gång med tidigare... Han skulle hit i jobbet och undrade om jag ville/hann käka något ikväll. Men nänä fick han, jag har ju sonen. =)
Men han skulle hit fler gånger verkar det som så vi kanske hinner med det en annan gång... Beror ju på också om jag har sonen själv eller inte. Vore kanske kul att bara ses, snacka och käka. Vet att han fick mig att skratta mycket. =)
Jag är lite småhungrig, vi åt vid 17 så det är några timmar sen. Skulle ta salladrester från igår men den var inte god nu. =(  Och jag orkar inte diska min shaker *lat*
Imorgon kväll blir det kycklingenchiladas. Antagligen rester av det på lördag. Söndag blir det hamburgerstället som gjort comeback, i sällskap med en vän och sonen min så klart. Blir en barnportion som på Max, då får jag smakerna men i mindre mängder. =)
Jag är trött ikväll..


Just nu är jag stark.. Vi var och handlade...

Skrivet 2011-07-21 Klockan 15:34:38

Just nu är jag stark.. Vi var och handlade. Köpte mycket frukt och tittade inte ens åt godiset :) Det är jobbigt när sonen blir ledsen när jag går ifrån honom på dagis. Men jättehärligt att han springer till mig när jag hämtar honom. :) Ska snart börja laga mat, blir tacos ikväll :)



Motionscykeln hittat upp från källaren

Skrivet 2011-07-21 Klockan 09:06:27

Detta är min antika motionscykel. När jag lämnat sonen så röjde jag lite snabbt i klädkammaren och hämtade sedan upp denna. Jag har inte suttit på den på FLERA år, sist jag satt så kunde jag knappt cykla i 5 minuter.
Jag började på längsta, typ inget motstånd alls och ökade sakta. Gick nog upp till 3 eller 4 i motstånd mot slutet. Jag höll på i 15 minuter och då var det jättejobbigt på slutet. Det känns i magen och även i benen. Jag ska be om hjälp att höja handtaget, det är väldigt långt ner känns det som. Men det är stört omöjligt för mig att rubba det, jag har försökt.
Sitta på denna och öka tiden eftersom jag blir mer tränad borde ju ge resultat tycker jag. Jag har kollat upp vilken träning som rekomenderas för kraftigt överviktiga (som jag är) och cykling fanns med där.


Usch vaken tidigt. Sonen slumrar lite fort...

Skrivet 2011-07-21 Klockan 05:57:25

Usch vaken tidigt. Sonen slumrar lite fortfarande tror jag. Jag är hungrig, blir shake och banan till frukost sen. Enligt väderprognosen så ska det regna idag så jag får se hur det blir med promenaden. Leker lite med tanken på att ta upp min motionscykel.. Men då måste jag röja plats i klädkammaren först så den kan stå där ur vägen för busungen.



Övningar

Skrivet 2011-07-20 Klockan 21:01:54

Gjorde övningarna ikväll, ökade repetitionerna (ursäkta stavningen) till 30 st. Med de flesta övningarna i alla fall. Jag måste införskaffa bättre hantlar eller fylla mina ½ flaskor med sand, då borde de bli tyngre :)
E riktigt trött, sonen sover nu. Jag ska titta lite på tv'n och sen blir det sängen.
Det blir en bättre dag imorgon.
Go natt


Jag erkänner...

Skrivet 2011-07-20 Klockan 19:49:52

Jag erkänner direkt, jag köpte lite godis i affären och åt när jag kommit hem =(  Nu ikväll blev det mat ute, men jag tog kycklingsallad med dressingen vid sidan om. På så sätt kunde jag reglera själv hur mycket jag åt av dressingen. Jag har för mig att det är den som är boven när det gäller dressingar. I salladen var det isbergssallad, tomat, gurka, majs och kyckling. Valde mellan en sådan eller en rulle. Åt lite mer än hälften, det var JÄTTEMYCKET sallad jag fick. Men det var dyrt också.. För första gången i hela mitt liv bad jag att få hem resterna i en låda.
Jag har läst lite om viktklubben.se och deras VLCD som heter Smala. Jag har läst att det ska vara goda deras shakes.. Men det verkar vara väldigt dyrt. Om jag tolkar det rätt så kostar det ca 23kr per påse och det är väldigt dyrt tycker jag. Men läste lite om ketos där, jag har hört uttrycket men inte vetat vad det varit tidigare.
Jag inser att jag var i ketos för några veckor sedan, jag var så pigg, hade svårt att somna om kvällarna och inte lika hungrig. Jag tror i alla fall att jag var i det. Kanske var det då jag gick ner så mycket...
Jag har nu köpt hem Nutrilett igen, den är godare. MEN Willys hade höjt priset igen. Det tyckte jag var dumt gjort. Visserligen bara från 166kr till 179kr, men ändå.


Fy vad det är tungt nu. På väg hem och ben...

Skrivet 2011-07-20 Klockan 08:49:11

Fy vad det är tungt nu. På väg hem och benen vill inte.. Får riktigt prata mentalt med dem att röra på sig. Snart hemma..



Trött

Skrivet 2011-07-20 Klockan 06:35:54

Idag är jag trött... lade mig sent och så har jag sovit dåligt. Sonen vaknade ca 5.30 med... *gäsp*
Snart dags för frukost.

 

Ska få hjälp med en sak idag av syrrans ena ex... Snällt men jag hoppas hon kommer över också samt att det är jobbigt att inte veta när hjälpen kommer. Därför jag ska handla när jag har lämnat sonen på dagis.

 

Blir något trött på att indelningen med nytt stycke inte fungerar.. Jag måste gå in i html-redovisningen för att lägga till det. Börjar bli gaaaaaaanska irriterande.


Inspiration

Skrivet 2011-07-19 Klockan 23:12:22

Finns några bloggar som jag följer... Ska länka till dem någon dag. En tjej har gått ner 30 kg och började på 152 kg, snacka om superbra jobbat!!!!  Jag blir så imponerad av sånt...
Tänk om jag en dag lyckas gå ner så mycket... FATTA vad mycket det är!!!!!
Imorgon när jag lämnat sonen ska jag gå till köpcentret och handla, sen gå hem igen.


tisdag

Skrivet 2011-07-19 Klockan 21:28:32

Äntligen sover sonen! Har flera gånger börjat skriva här på bloggen men av olika anledningar har det inte blivit klart och publicerat.

 

Äntligen fick jag äta mina bigaråer, köpte hem en mindre mängd denna gång. Det är ju sååå gott och jag var hungrig.

 

Vi var och handlade förut, jag köpte inget godis eller onyttigt. Bara frukt och vad vi skulle ha till maten. Gjorde korvstroganoff, hade i 1 matlagningsgrädde och 1 mellangrädde. Det senare pga att sonen bör ju äta fetare mat. Kom att tänka på en sak, nu är jag van att ha ärtor till detta. Känns konstigt att äta det utan ärtor.

 

På min morgonpromenad så såg jag att ett hamburgerställe har öppnat i stan igen, mitt favoritställe när det fanns förra gången. Det är många år som det har varit stängt.. Nu måste jag ju gå dit och äta snart för att se om det är samma goda mat. =)  MEN jag får göra som på max senast, beställa en barnmeny..

 

--morgonen---

Sonen sov hela natten och i sin egna säng. Jag har nog inte ens varit uppe och gett nappen. Inte vad jag minns.
Blev illamående nyss och fick sitta och tänka att jag inte skulle... trycka ner liksom. Vet inte varför..
Trots att jag mådde så dåligt psykiskt igår så gick jag inte och köpte onyttigheter. Det spökar fortfarande för mig och skulle gärna köpa onyttigheter och smälla i mig. Men försöker tänka att det bara är kortsiktigt som jag tillfälligt får tillfredställelse..

 

---fm---

Jag har drömt i natt. Drömde om att jag gick någon utbildnind och så var vi klara.. Jag fick trösta 2 stycken. Ena var killen jag umgicks med tidigare, han var helt förstörd över att han inte skulle få träffa mig mer.


40 minuters promenad

Skrivet 2011-07-19 Klockan 09:15:40

Jag satte stegräknaren i min strumpa idag, vet inte om antal steg stämmer eller inte... Men jag var ute i 40 minuter och gick. Enligt stegräknaren kom jag upp i 3,3 km och 5452 steg som ni ser nedan.


Panik och ångest i massor just nu. Jag är ...

Skrivet 2011-07-18 Klockan 19:20:37

Panik och ångest i massor just nu. Jag är så jävla värdelös! Stackars min son som har mig till mamma..



Utkast: Juli 18, 2011

Skrivet 2011-07-18 Klockan 14:40:26

Idag regnar det MASSOR här... Funderar fortfarande på om jag ska gå till köpcentrumet eller inte. Önskar det kunde sluta regna eller bara regna liiiiite när jag ska iväg. Tänkte ju få promenaden för idag genom att gå dit och hem.

 

-----em-----
Blev att åka kollektivtrafiken till köpcentrumet. Fick sällskap av syrran så vi handlade lite också.
Vi har sovit och nu är det mellisdags. Det drar i min godistarm... Vill ha något sött. Men det blev macka med lätta och banan på istället, till det lättmjölk.

 

Har skickat ut inbjudningarna till mitt firande till familjen idag. Fick svar från ena och hon hoppades de kunde komma och hon tyckte jag var jätteduktig som snart gått ner 15 kg. =)

 

Fick en kommentar igår, blev så glad! Magen mår bättre idag tack. Frågade syrran och det kunde vara att jag ätit för mycket biggaråer. Jag åt upp 500g själv i lördags kväll och igår förmiddag. Det är ju SÅÅÅÅÅ gott =)
Imorgon ska det vara bättre väder så då blir det promenad när jag har lämnat av sonen på dagis.


När jag sövde sonen idag så var det så mys...

Skrivet 2011-07-17 Klockan 20:21:43

När jag sövde sonen idag så var det så mysigt. Han somnade på min arm, tätt intill. Inget bråk innan heller. Jag blev också jättetrött så jag har redan lagt mig. Ska se tv fram till 21 och sen sova är planen. varning! Min mage mår inte bra nu igen.. Vet inte varför. Jobbigt är det i alla fall..



Morgonpromenad före frukost

Skrivet 2011-07-17 Klockan 07:48:13

Jag har precis kommit hem efter en morgonpromenad, tog den INNAN frukost. Vaknade 6.30 och gick ut 7.00. Gick ner till vattnet och hem igen, det gick fortare än jag trodde. Tog bara 35 min , undrar hur långt jag måste gå för att det ska ta 1 timme. visst är det ju egentligen positivt, jag har gjort framsteg, konditionen har förbättrats. Och jag kunde koncentrera mig på att gå när jag gick ensam, utan vagn och barn.
Jag har en favoritlåt i min mp3 som jag letar reda på när det är tufft eller när jag snart är hemma. Jennifer Lopez med Let's get loud. Den är sååå bra och bra fart i den. =)
Nu ska jag ta mig lite frukost... Undrar om det stämmer det som sades förr att man borde promenera före frukost för att få bästa resultat... Men då kan man ju även fundera på det som oxå sades förr, att man borde träna en viss tid för att få bättre efterförbränning..


Lördag..

Skrivet 2011-07-16 Klockan 21:13:17

Jag återhämtade mig från i morse... Men fy vad jobbigt det var.
När sonens pappa kom åkte vi och köpte hyllor som vi ska sätta upp imorgon. Vi åt på Max idag och jag kom ihåg att välja barn meny. Och det räckte, visst jag hade kunnat äta mera! Men suget blev tillfredställt. Fick smakerna jag ville ha, drack vatten till istället för läsk.
Det sved lite idag när jag såg att vännen min som gått in i väggen skulle med sin familj och äta mat hos vänner. Jag känner att vi har ju stått varandra jättenära och står fortfarande. Men hon har ännu inte kontaktat mig personligen, skickat hälsningar via sin sambo ja visst. Men hon har inte skrivit eller ringt till mig... Jag är löjlig jag vet, men det svider faktiskt. Känner mig ännu mera ensam...
Är ensam ikväll då sonen är hos sin pappa.


Jag har mensvärk igen, har fått tagit värk...

Skrivet 2011-07-16 Klockan 08:12:59

Jag har mensvärk igen, har fått tagit värktabletter nu. Jag hatar detta! Hoppas inte det fortsätter som förra gången. OM det gör de så ska jag ha mens på måndag igen :( andra gången denna månad.. Min mage mår inte bra idag alls, får springa på toa titt som tätt. Kul att inte kunna leka med sonen eller ha riktig koll på honom, vara där han är. Fungerar inte att ha honom med mig o låsa in oss när det är så här :(



Dagens vikt

Skrivet 2011-07-16 Klockan 07:11:06

Ställde mig på vågen nu nyss.
Dagens vikt: 108,3 kg
Veckans +/-: +0,5 kg
Totalt: -12,7 kg
Kvar till delmål: 2,3 kg
Jag hade förväntat mig plus på vågen, trodde dock det skulle vara 2 kg upp. Blev alltså inte förvånad över att det var plus på vågen denna veckan. Vi ska börja ta våra promenader igen mera regelbundet, hoppas slippa värken. Och skärpa mig ang onyttigheterna. Det är ju godare och bättre om jag bara äter det på helgen.
Kvar till mitt delmål är nu 2,3 kg. Jag KAN klara det till min födelsedag!!!!  Måste motivera mig till det.


Går så där

Skrivet 2011-07-15 Klockan 21:52:20

Det går så där... kan inte låta bli onyttigheterna.. Igår blev det grillat med mycket god sås till, jättefet dock.
Köpte mig en stegräknare idag, dock gick jag mycket innan jag köpte och började använda den.
Har haft lite ont i höger knä igår och idag.
Gjorde lite övningar nu ikväll, de vanliga.
Att det ska vara så SVÅRT att minnas de slutgiltiga målet.. Vad jag strävar efter.. Att stå emot..


Aj aj aj, jag har ont. Höger knä på utsida...

Skrivet 2011-07-15 Klockan 00:02:27

Aj aj aj, jag har ont. Höger knä på utsidan och under vänster fot. Har tagit tablett för att sova bättre.. Misstänker det är pga att jag gått mycket idag. Jag har även haft ont åt mensliknande hållet. Återstår att se hur det går med det. Maten var mycket god, åt lite för mycket och drack lite cola till. Hade glömt att vattnet här ute smakar annorlunda. Somnade när jag sövde sonen. Ligger på soffan nu och ska somna om inför utflykten imorgon.



Först det dåliga, jag har ätit en del godi...

Skrivet 2011-07-14 Klockan 13:17:29

Först det dåliga, jag har ätit en del godis denna vecka. Inte bra! Det bra är att jag idag gick till köpcentrat 15 min och sen där ifrån in till stan 25 min. Trodde sista skulle ta mellan 30 och 40 min så det var bra jobbat. :)



Lugn morgonpromenad

Skrivet 2011-07-13 Klockan 08:45:33

Vi tog en morgonpromenad på ca 30 minuter nu nyligen. Gick ganska lugn takt, fick lite ont i vänster sida med magmusklerna. Måste ha hänt något tycker jag men kan inte minnas vad bara. Även lite ont på utsidan av vänster lår... Men trots att jag var lite osäker så gick vi iväg i alla fall och det känns bra.


Jag har mensvärk igen! Inte så kul. E tröt...

Skrivet 2011-07-13 Klockan 07:25:18

Jag har mensvärk igen! Inte så kul. E trött trots att sonen bara vaknad 1 gång i natt o sov sen till kl 6. Har konstig känsla i höger lår, hittar inte riktigt någon bra ställning att ha benet i. Måste ut på promenad idag men just nu känns det bara blä, orkar inte och vill inte. Men egentligen vill jag så vi ger oss nog ut lite senare. Kommer nog inte få bra resultat på fredag.. Eller lördag menar jag då jag inte är hemma fredag morgon.



Det blev ändrade planer

Skrivet 2011-07-12 Klockan 22:16:21

Det gick inte som planerat igår. Vi kom till köpcentrumet, hade börjat få ont i magmusklerna på vänster sida på vägen dit. Jag blev riktigt dålig där. Skakig och svettades, kraftlös. Slutade med att vi åkte hem och mamma kom hit för att hjäpa till med sonen och så vi fick äta ihop. När jag och sonen kom hem så hade han somnat i vagnen, var tvungen att lyfta över honom i hans säng, inte roligt att göra men behövdes.
Jag lade mig direkt i sängen min och låg där, vinkade till mamma när hon kom men somnade sen och sov ca 1½ timme.
Var svag större delen av dagen men på kvällen kunde vi gå bort till pressbyrån i närheten och sonen fick en korv där. Idag har jag inte vågat gå så långt. Vi gick ihop med hans kusin och handlade. Sen gick vi till en stor park som ligger i närheten. Gick lugnt och de gick ganska bra. På vägen hem så fick jag sätta mig lite. Satt även lite i parken där några gånger.
Nu ikväll började jag känna av att jag inte varit ute och rört på mig så mycket så jag gjorde lite övningar nyligen. Får se om vi tar promenad imorgon igen. Beror lite på när sonen vaknar och hur vi mår, vad vi hinner med. Ska tvätta imorgon kl 14 och måste fixa lite innan med tvätten. Sen är det de vanliga med mat och sova så klart.
Men VILL ut och röra på mig, vill ju få bra resultat denna veckan med. Men har haft 3 mycket lugna dagar sedan i fredags hittills så jag förväntar mig inte så mycket.
Sonen har haft 2 asjobbiga kvällar, eller JAG har haft det heter det. Sonen har vägrat sova, vägrat ligga ner, varit våldsam. Han vet ju inte bättre och är i trotsåldern men fy vad jobbigt det har varit. Idag fick han vara uppe sent och så lade vi oss 20.30. Han somnade ganska lugnt, lite bökande för att hitta rätt liggställning men det är ju helt okej.


Knäppa drömmar

Skrivet 2011-07-11 Klockan 08:16:51

Jag hade knäppa drömmar i natt. Dels drömde jag att jag hade 2 bröstvårtor på ena bröstet... Vet inte om det var så att jag hade gjort någon plastikoperation av bröstet och de hade blivit fel då. Och så drömde jag att jag och exet var tillsammans. Vi var i någon sommarstuga någon stans och allt var bra. Tror inte vi hade barn då vi inte pratade något om sonen eller hade honom med.

Mycket konstiga drömmar.. men det är ju inget ovanligt när det gäller mig egentligen.



Måndag igen

Skrivet 2011-07-11 Klockan 07:40:37

Mångdag och ny vecka... Har sovit lite bättre i natt. Blev väckt 5.50 idag.. Var supertrött då och ville inte vakna, det var riktigt tufft.

 

Peppning:
Jag damsög igår, bra!
Jag tog en vilodag, bra ibland!
Jag diskade en omgång igår, bra gjort!
Jag rensade på databordet, mycket bra gjort!

 

Jag fick en impuls igår, efter att ha sett på youtube (farligt det där *ler*) och klippte lite snedlugg. Inte för mycket men ganska lagom tror jag. Dock behövs det ju lite fixande ibland med den. Men det såg riktigt snyggt ut igår när jag provade att ha håret utsläppt och lite lugg. Det såg ut att vara mycket tjockare mitt hår och det gillas. =D

 

Idag ska vi till mamma på mat (jag upprepar mig jag vet) och trots solen så går vi nog dit. Börjar känna av att jag inte var ute och gick igår.. Skönt när jag har varit ute på promenad och känna att jag varit duktig och får motionen. Även sonen gillar ju att vara ute och få frisk luft.


Idag har jag vilat. Ingen promenad. Har sy...

Skrivet 2011-07-10 Klockan 23:23:27

Idag har jag vilat. Ingen promenad. Har syndat lite ikväll också men jag behövde det efter en jättejobbig kväll med sonen. Detta trots.. Vi åt på sibylla idag och jag tog bara en snitzare med bröd, drack vatten till. Smakade några pomme av sonens pappa. Imorgon blir det kanske promenad till mamma. Det är en bit, tar nog mellan 40 och 60 min att gå dit. Men då får jag ju motionen.. Hoppas bara det inte är så varmt imorgon.. Min mens verkar vara över.. Kanske.. Om det är så så blir jag glad!



Plankan

Skrivet 2011-07-10 Klockan 06:58:15

Jag har glömt bort helt att göra plankan.. gjorde den nu, på knä och armbågar. Klarade 30, 20, 20 sekunder.
Måste komma ihåg och göra den oftare, ska enligt Olga Rönnberg vara mycket bra för att träna upp magen.
Det var jättskönt att lägga sig på golvet efteråt och bara slappna av. Jag är så trött *gäsp*


Vaken för tidigt =(

Skrivet 2011-07-10 Klockan 05:38:31

Jag har så svårt att somna om kvällarna nu förtiden... Hjärnan kan inte slappna av, det är väldigt jobbigt.
Idag vaknade sonen 4.50 =(  Och jag kommer vara ensam med honom och inte på hjälp förrens onsdag kväll. Jag låter nog bortskämd men jag är lite nervös för hur det ska gå.. Han ska inte vara något på dagis i veckan heller.
Fick pappan att ta honom över natten på onsdag i alla fall. Det är ju min enda chans till "semester". Ibland kan jag bli sååå irriterad på att det krävs så mycket av mig bara för att jag är mamma.
Jag vill bara få sova... Har sovit mindre än 5 timmar i natt.
Idag är tanken att vi ska äta hos mamma, hade glömt det men kom på det igår när jag inte kunde sova. Det tråkiga är bara att hon inte har någon barnstol och det är väldigt knöligt för mig att ta med våran på vagnen. =(


Träning hemma

Skrivet 2011-07-09 Klockan 20:09:15

Har gjort lite övningar/styrketräning från Blossoms träning för nybörjare som jag hittade på svt's toppform. Jag kan inte göra alla övningar pga mina delade magmuskler men gjorde många av dem. Som hantlar har jag 2 st ½ liters flaskor fyllda med vatten. Väger inte mycket men alltid något att börja med.
Fy kände att bröstmuskeln är otränad!
Sitter nu på min boll när jag skriver på datorn och kollar på tv. Tränar min "core".


Lördags promenader

Skrivet 2011-07-09 Klockan 11:08:46

Oj oj, vi gav oss ut och tog en promenad... Eller det blev totalt 3 promenader. Och på dessa 3 så blev totala tiden 1 timme som vi har promenerat. Eller jag har promenerat och haft sonen i vagnen. Han har varit jätteduktig, det var mot slutet när vi var i en second hand affär som han började knöla..

Nu blir det mellis, banan och nötter.


Lördag morgon

Skrivet 2011-07-09 Klockan 07:51:52

När jag tar mina shakes så gör jag så här. Just nu börjar jag med några isbitar, sedan fyller jag på med 1½ dl kallt vatten, följt av 1½ dl kall mjölk och så i med pulvret. Skakar och det är färdigt att dricka.
Har precis fått i mig en sådan till frukost och äter nu en banan också.
Sonen sover fortfarande... Antagligen helt slut av värmen samt att han var vaken vunt 3/4 i natt. Det var pga mig, var tvungen att kolla hans temp då han var glödhet.
Funderade ett tag på om jag skulle ta en morgonpromenad nu när sonens pappa ändå är här men jag orkar inte. Man bör ju ta det lite lugnt så vi får ta en kvällspromenad.
Det är skönt att vara ensam vaken och kunna slappna av på ett annat sätt.
Nu ska jag vila på soffan


Mensvärk från helvetet

Skrivet 2011-07-09 Klockan 07:12:49

Jag vaknade nyligen... med en mensvärk från helvetet!!!  Stappla upp och ta värktabletter och nu vänta på att de ska göra verkan.. Sonen sover fortfarande men han rörde en del på sig strax innan jag gick upp.


3,5 timmes promenad hittills denna vecka :D

Skrivet 2011-07-08 Klockan 21:36:25

Jag har blivit medlem på funbeat.se och har lagt in alla mina promenader där. Fick gå tillbaka och titta i bloggen hur jag hade gått och hur länge. Hittills denna vecka har jag varit ute och gått 3,5 timmar. Inte illa alls måste jag säga. Mer än jag trodde =D  "Många bäckar små..." brukar man ju säga.
Och det har varit varierande att jag har gått själv och med barnvagn.


Deppig fredagskväll

Skrivet 2011-07-08 Klockan 18:40:42

Usch, är deppig. Sonens pappa blev sen... och så deppar jag över att ingen hör av sig till mig och vill hitta på saker. Alla bara glömmer bort mig, jag är ingen man tänker på. *ledsen*
Blev potatisklyftor och kyckling till mat idag, lite bearneissås (ursäkta stavningen) till. Åt lagom mycket, blev mätt och tillfredstställd. Såsen blev 3 rågade teskedar (vanliga skedar alltså), kändes inte så överdrivet mycket.
När vi var och handlade så funderade jag först på att köpa mjukglass men jag var egentligen inte sugen så jag hoppade över det.
Köpte hem nötter, cholkad och kexchoklad. Har norpat lite på chokladen redan. Men jag brukar ju unna mig på helgen att äta gott.


Vi är på väg till köpcentrumet för att han...

Skrivet 2011-07-08 Klockan 15:25:45

Vi är på väg till köpcentrumet för att handla. Det är GRYMT varmt ute.. Men jag får ju en promenad i alla fall. Smälter bort snart..



Promenad check

Skrivet 2011-07-08 Klockan 08:49:15

Dagens promenad avklarad, 30 min lång blev den men den blev längre i avstånd. Fick inte ont i ryggen idag och ändå tror jag att jag höll upp ryggen bra. Det är skönt med musik i öronen när jag är ute och går. =)


Redan fredag

Skrivet 2011-07-08 Klockan 07:33:34

Ska lämna sonen på dagis kl 8 som vanligt och tar sen en promenad tänkte jag. Är mera motiverad nu att fortsätta med mina promenader då jag fick höra igår kväll att det märktes att jag var fastare i kroppen =)
Samt att jag vet att det ger resultat, bra att röra på mig även om det inte är jättehårt träningspass. Igår kväll när vi tog kvällspromenad så gick jag lite snabbare än vanligt faktiskt.
Är varmt redan nu och det lär ju inte bli svalare på dagen.. *puh*
Usch vad trött jag blev efter frukosten.. Blev en shake och en banan till frukost.
Sonen fick komma över till min säng i natt när jag lade mig och han var ledsen. Men han hade svårt att komma till ro o skulle ligga nära nära. Var jobbigt då det varmt o klibbigt men samtidigt lite mysigt oxå


Dagens siffror, vikt och mått

Skrivet 2011-07-08 Klockan 07:18:04

Dagens vikt:  107,8 kg
Resultat:  -2 kg senste veckan
-13,2 kg totalt
Jag har även minskat i mått under bysten och i midjan.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om så kraftig nedgång på bara 1 vecka.. Jag har ju druckigt shakes en del nu senaste dagarna, kanske beror på det? Men jag har även varit ute och gått varje dag mån-tors. Så jag vet inte... Har även börjat äta regelbundet. Såå svårt att veta. Och att ta till mig, känns som det är FÖR bra resultat. Är väl rädd att det ska slå fel nästa vecka pga detta.
Tycker det är svårt att mäta midjan och magen så jag kommer nog bara mäta midjan och under bysten nu.


Torsdag kväll

Skrivet 2011-07-07 Klockan 18:27:58

Nu i kväll blev det pasta och köttfärssås. Hade i massor med riven morot, ungefär lika mycket som färs. Hade även i lök givetvis. Och mellangrädde. Jag har svårt just med att sonen behöver fetare mat än vad jag gör. Men nu ikväll försökte jag väga upp lite med mycket morot i.
Mamma kom så hade hon med sig vindruvor, jordgubbar och en fikakrans. *suck* Kransen blev kvar och den åt vi av till fika/mellis. Jag var GRYMT chokladsugen när vi vaknade efter vilan.
Blev sen vila då sonen vägrade sova och var jättepigg efter maten. Så vi gick och handlade med mamma istället. Syrran kom ikapp oss på cykel och skulle med handla. Så vi gjorde sällskap och fick sen sällskap hem med. =)
Vet in än om jag orkar ta promenad ikväll.. Det är fortfarande väldigt varmt ute *suck*


Redan torsdag

Skrivet 2011-07-07 Klockan 07:40:29

Det är varmt här idag... Blev en shake till frukost. Jag var smart att ha i 2 isbitar så de blev kallt. Svårt att få riktigt kallt vatten här uppe. Bor högt upp...
Har tvättstugan idag så de blir ingen promenad, måste tillbaka och hänga tvätten. Syrran klev in i tvättstugan och hade bokat andra passet samtidigt som mig. Smidigt då hon kan använda mina maskiner efter jag är klar med denna omgången. =)
Får se om det blir någon promenad i eftermiddag med sonen..
---lite senare---
Nu har jag hängt tvätten. Och dags för mellis, en banan och vatten. Eller vatten lär jag dricka till och från under hela dagen då det är så varmt.
Har sovit ganska dåligt i natt... Sonen har hållt på och ska ligga nära nära mig. Han hade jättesvårt att somna om och var kanske vaken 1 timme i natt. Sist han höll på och strula så mycket så hade han blåsor på tungan =(  Hoppas bara inte det är på väg tillbaka.


Jag har drömt att jag åkte o hälsade på vä...

Skrivet 2011-07-07 Klockan 06:32:48

Jag har drömt att jag åkte o hälsade på vännen långt borta. Gick in när de inte var hemma och fixade lite hemma hos dem. (jag har aldrig varit hos dem så hur jag hittade eller tog mig in vet jag inte) Sen kom hennes sambo och son hem, samt kompisar till honom. Och det blev lite flirt tror jag med en av dem..



Övningar

Skrivet 2011-07-06 Klockan 22:19:01

Har gjort lite övningar ikväll... även tryckt lite på min "bula". Det som tränger ut vid mina delade magmuskler. Se om det samt magövningar och viktnedgång kan hjälpa lite mot det. Men ärligt så är jag osäker på om det någonsin kommer att bli som förr... Jag är såååååå överviktig och delningen är sååå stor.
Men jag försöker nu i alla fall göra något för att det ska bli bättre.. Vet ju att det inte blir bättre av att inte göra något alls...
Skriver mest här för mig egen skull... få ur mig allt jag funderar på och även kunna gå tillbaka och se vad jag skrivt och gjort...


Dagens intag

Skrivet 2011-07-06 Klockan 20:51:45

Dagens intag:
Macka med lätta och ost, mjölk till detta. 1 st banan
1 naturdiet choklad shake
2 skivor blodpudding och lite lingonsylt
Smakade sonens äpplemer
Maxorginalmål inkl maxorginalburgare, pommes, fanta exotic och orginaldipp
Några vindruvor
1 naturdiet choklad shake
Plus vatten givetvis


Gottesugen

Skrivet 2011-07-06 Klockan 19:27:47

Jag är sååå grymt sugen på något gott nu... att snaska på. Hade jag köpt nötter tidigare så hade jag ätit det men det köpte jag inte. Hittade vindruvor i kylen så de fick bli de.
Tror nog jag ska köpa nötter imorgon, det är så gott och påminner om snacks. Jag tänker inte skriva om vad jag egentligen vill ha och hur gott det skulle vara, det skulle bara vara att tortera mig själv...


Varför tänker jag inte efter före!!!!!

Skrivet 2011-07-06 Klockan 17:44:29

Jag blir så ARG på mig själv ibland... Vi åt på max och när jag nästan ätit upp så kom jag på att förra gången tänkte jag att det skulle nog räcka med ett litet mål till mig. Får smakerna jag vill ha men i mindre mängder. MEN det kom jag ju inte ihåg när jag beställde *suckar*  Fattar inte varför jag sabbar för mig själv och varför det ska vara så JÄKLA svårt.
Vi gick till köpcentrumet och handlade. Tror det bara tog 15 min att gå dit idag. Hittade en leksaksbil till sonen och en till topp till mig, samma modell men annan färg bara.


Kort morgonpromenad

Skrivet 2011-07-06 Klockan 08:34:37

Det blev bara en kort promenad på 15 minuter efter att jag hade lämnat av sonen på dagis. Kände egentligen inte för att gå något alls men tänkte att jag kommer ångra mig om jag inte gör går något.
Jag är smart då jag lämnar plånboken hemma när jag går med sonen till dagis. Går jag och inte har pengar med mig kan jag inte få för mig att handla något i onödan. För nu skulle jag nästan kunnat köpt mig något onyttigt...


F**n, jag vill INTE

Skrivet 2011-07-06 Klockan 06:43:32

Alltså jag vill verkligen INTE detta... vaknade och jag blöder rejält nu. Det är alltså mensen som kommit igång, den förra startade för 2½ vecka sen. Jag hoppas VERKLIGEN inte det blir en upprepning av förra året då jag blödde i en massa veckor sommaren och sen i 4 månader hösten/vintern.

Jag har ont idag med.. Blir nog att knapra piller idag. =( 
Vaknade och har ont på en punkt höger axel/nacke. Vet inte vad jag har gjort men ont gör det.
Jag har drömt om skolan i natt. Det hade kommit nya till vår klass och så var det vår nya lärare. Minns även att jag hade fått nytt dagis till sonen och det var svårt att beräkna tiden för att åka och lämna samt hinna i tid. Hade även missat att köpa nytt block att skriva i till skolan.


Positivt överraskad av BiB på H&M

Skrivet 2011-07-05 Klockan 21:24:58

Jag har ont... antagligen ägglossningsvärk och lite flytning pga det. HOPPAS verkligen inte det är mensen som börjar bråka igen. Jag orkar bara inte med det igen.
Kläderna jag köpte till mig på var H&M, jag minns knappt senast jag köpte kläder där. Men de verkar ha ändrat lite i sitt BiB utbud, till min glädje. Köpte 2 toppar som kostar ordinarie pris 99 kr/st, betalade 50 kr/st. De är helt i min stil, ganska urringade men det går att ha något under och jag har velat ha något mer urringat.
Tyckte det var riktigt bra priser, även ordinariepris. Ovant att hitta toppar i min storlek till de priset.
Idag har jag inte skött mig ang att fixa här hemma... Men jag har inte ätit godis (yeahhhh), inte ätit så onyttigt heller faktiskt.
Nästa vecka har sonens pappa semester och vi ska hitta på något ihop med sonen. Vi hade en plan men den tar vi senare i augusti istället. Nu ska vi till grannstaden och titta lite där de har lite barnanpassade saker som sonen kan gilla och även vi. Ska bli kul, jag har aldrig varit där. Det blir även grillning ute hos sonens pappa.


Mera promenader

Skrivet 2011-07-05 Klockan 17:20:12

Vi har precis kommit hem efter att ha varit på stan med mamma. Vi gick dit, gick på stan och gick hem. Bara att gå till stan tar 20 min enkel väg. Sedan gick vi mycket på stan, tog lite sallad och då satt vi ner.
Hittade kläder till både mig och sonen på rean. De gillar jag =D
Var nära att åka hem men tänkte att jag behöver ju röra på mig så det var ju ett ypperligt tillfälle att gå. Det känns i benen nu måste jag säga faktiskt.
Är det någon som vet hur mycket kalorier en mjukglass innehåller? Är det mycket hemskt att ta de några gånger per vecka? Letade upp nu att på McDonalds så en liten glass i strut (utan någon sås) innehåller 135 kcal/portion. Glass på samma ställe med chokladsås innehåller 280 kcal.
Och egentligen så behövs ju inte så mycket glass för att man eller iaf jag ska bli tillfredsställd. Det är inte så ofta jag äter glass men mjukglass är ju så gott. Tror jag kan unna mig 1 eller 2 i veckan OM jag sköter mig med godiset vill säga.


Tisdag morgonpromenad

Skrivet 2011-07-05 Klockan 08:50:31

Blev en morgonpromenad idag med som planerat. Lämnade sonen kl 8 och sen gick jag en sväng. Tog idag 30 minuter då jag gick lite längre, tog en pararellgata till den jag tog igår.
Försökte gå med rak rygg och kände av det i ryggen, musklerna är så otränade. Fänkte även lite på att försöka hålla in magmusklerna men lyckades bara lite, det gjorde att det kändes mer i ryggen också. 
Funderar på att blåsa upp min boll igen. Sitta lite på den några kvällar i veckan när sonen har somnat. Detta för att träna magen och ryggen.


Så jag inte glömmer det själv. Jag åt ju 1...

Skrivet 2011-07-04 Klockan 21:30:49

Så jag inte glömmer det själv. Jag åt ju 1 banan på frukosten också :)



Dagen

Skrivet 2011-07-04 Klockan 21:00:02

Dagen har gått så där..
Macka med ost på och mjölk till frukost. Lunch 2 pannkakor, lite jordgubbssylt och sedan en del vindruvor. Sedan blev det bara middag, wokbuffé och jag åt för mycket. ½ mjukglass i bägare och nu ikväll 2 halo kola.
Inte riktigt nöjd med dagen men det är bara JAG som har valt vad jag har ätit.
Jag har köpt nya skor, de kostade bara 99kr. Ett par svarta textil som jag kan använda när jag ska vara fin. Var skönt att vara iväg och ute, inte bara vara hemma och tänka en massa. Jag och sonen var även ute någon timme innan hans pappa kom. Imorgon ska vi gå på stan med mamma på eftermiddagen.
När ska jag lära mig att lyssna helt på kroppen egentligen? Sluta äta när jag är mätt... äta mat jag inte blir äckligt tung av..
Imorgon dagis för sonen igen. Jag tar nog en promenad när jag lämnat honom... Dock har jag ont i smalbenen ikväll, ganska rejält. Och det gillar jag inte. Men har varit ute och gått mer idag än på ett tag.. dels imorse men även när vi var ute sonen och jag samt när vi var och handlade.
Blir en tidig kväll för mig, e riktigt trött. Höll på att somna förut...


Jag tänkte mig inte för. Vi hade ätit ute,...

Skrivet 2011-07-04 Klockan 18:12:20

Jag tänkte mig inte för. Vi hade ätit ute, var sen och handlade på ica. Skulle fråga efter en plastsked i förbutiken o såg mjukglassen. Så gott tänkte jag.. När jag sitter och äter så slog det mig. Jag ska ju inte äta sånt, speciellt om jag ska nå -15 om ca 1 månad. Men jag njöt lite av glassen och när jag var mätt igen så gav jag vidare glassen. Var kanske hälften kvar.



Morgonpromenad

Skrivet 2011-07-04 Klockan 08:48:07

Tog en promenad efter jag lämnat sonen. Det är mulet och lite kyligt ute idag, men ganska skönt. Promenaden blev 20 min bara, men är ju bättre än inget. Tänkte på att hålla ryggen rak och hålla in magen så mycket som möjligt.
Gick bra att lämna sonen idag. Har varit lite nervös då de har slagit ihop avdelningar nu för semestern och hur sonen skulle reagera på ny personal. Men han gick raka vägen in och lekte, kom inte ens till mig när en "ny" personal kom och började prata och leka lite med honom. Så skönt!!!
Jag tycker det är skönt med svalare väder.. Lider av värmen när den har varit som den varit nu nyligen. Vet inte om det beror på övervikten, om det är lättare att klara av värmen om man är normalviktig. Jag vet verkligen inte...


Ledsen

Skrivet 2011-07-03 Klockan 21:41:53

Jag är ledsen ikväll... Känner mig så grymt ensam. Vem hör av sig och vill umgås med mig? Hitta på något med mig? Vem hör av sig till mig och frågar hur jag har det och mår? Inte många alls.. =(
Min äldsta vän ligger inne på sjukan och har gått in i väggen. Saknar henne enormt mycket...
Känns som jag aldrig kommer hitta en kille som det klickar med från bådas håll och som det blir något med. Finns ingen kille som bara vill umgås med mig, vill lära känna mig, vill gå på dejt med mig...
Oftast vill de bara ha sex och orkar/bryr sig inte ens om att fråga hur de e med mig, visa lite intresse.
Fick besök idag av en ur familjen, mera problem. Glad att hon vänder sig till mig men det är jobbigt att veta om allt samtidigt. Kan inte göra något och vill inte lägga mig i för mycket. Kan inte ta på mig att försöka fixa allt. Det är inte min sak hur fel det än känns att skriva och tänka det. Det är ändå inte värst för mig så klart, jag är ju bara åskådare...
Jag verkligen HATAR kvällar som denna, när allt känns pest och pina. Men jag är så ensam och då försöker jag ändå höra av mig till vänner och så.
Det jag har i mitt liv som är positivt just nu är sonen. Min största kärlek...


Lite bakis idag

Skrivet 2011-07-03 Klockan 12:31:07

(vad trött jag blir på mig själv, skrev ett inlägg och så råkade jag byta sida innan jag sparat det)

Blev impulsivt att jag och en vän gick ut igår, hon skulle bara äta. Men det slutade med 2 drinkar för mig på ett mycket trevligt och avslappnat ställe. Vi fick sällskap vid bordet, av en mycket snacksalig typ. Han var rolig och jag fick höra att jag strålade.. trevligt trevligt.
När den snacksalige typen var iväg en sväng så sa vännen min att en kille som satt vid bordet brevid tittade lite på mig. Han var så snygg och vältränad så jag tror inte riktigt att han tittade för jag var söt eller tittade på mig. Men men...

Kan helt klart tänka mig att upprepa detta... komma ut och vara social. Bra social träning för mig...

Idag var jag kramsjuk men har ju ingen att kramas med. Slutade med att jag gick till affären och köpte godis. Det har aldrig varit så långt till affären som idag. Jag är lite bakis... Ligger mest på soffan och slappar.

Imorgon är det vardag igen, sonen ska till dagis och jag måste börja promenera lite mer igen. Funderar på att gå promenad när jag lämnat honom och ändå är ute. Borde inte ha blivit supervarmt då heller, hoppas inte det i alla fall.


Nytt mål

Skrivet 2011-07-02 Klockan 12:49:12

Jag har satt upp ett mål och en belöning nu. När jag har gått ner 15 kg så ska jag köpa mig en ny bh, en ny bygelbh. Antagligen på en exklusiv butik här i stan. De är jättebra där, man får hjälp med att hitta storlekar och de hämtar nya förslag eller nya storlekar om det så behövs.
Om jag anstränger mig nu fram till min födelsedag så kan jag lyckas gå ner de sista till -15 kg.
Jag ska önska mig presentkort till den affären oxå =D  
Riktigt smart tyckte jag...


Varm lördag

Skrivet 2011-07-02 Klockan 08:39:10

Igår blev det en del promenader. Först ner och göra lite ärenden och sen hem igen. Tog 20 min enkel väg. Sedan gick vi till köpcentrumet och det är ytterligare 20 min. Dock åkte vi bil hem med sonens pappa.. Kände av i benen då att jag gått en del och inte är van.

Mamma ska komma och äta mat idag. Men jag hade glömt att köpa tomat och ananas till salladen så det måste vi gå och köpa sen när affären öppnar kl 9. Det blir ingen nyttig mat direkt men väldigt god. Kycklingenchiladas som består av kycklingfilé, lök, creme fraisch och sambal olek och salt. Lägger detta i tortillabröd och rullar ihop. Strör lite ost ovanpå och så in i ugnen. Till dessa äter vi sallad (sallad, gurka, tomat och ananas).

Köpte godis igår och har kvar till idag. Det är helg och jag håller på att dra ner på godiset igen men det är viktigt att jag får äta lite gott på helgen.

Har regnat i natt, jag vaknade av det och fick dra igen fönstret lite för det lät så mycket. Men nu är solen framme igen så det blir nog en varm dag idag med *puh*


Tillbaka igen...

Skrivet 2011-07-01 Klockan 08:00:04

Som vanligt när jag försvinner så föll jag, och jag föll rejält. Mycket godis blev det när skolan slutat. Och inga promenader... Har inte vägt mig under den tiden heller. Men nu skärper jag till mig igen. Drar ner på godiset, rör lite mera på mig. Jag dricker en del shakes nu också, det tar emot ibland att ens äta pga värmen och då tänker jag att shakes är bättre än inget.
Har haft sonen hemma denna vecka och det har gått bättre än förväntat. Vi har varit till öppna förskolan 2 gånger. Jag har svårt med värmen och solen så vill gärna inte vara ute...
Igår var vi på stan och fikade med en vän. Fick veta att hon gjort en gastric bypass operation i förra veckan. Hon ligger lågt med det men här kan jag ju skriva då jag är helt anonym =)
Hon gick på vätska 2 veckor innan och nu får hon bara äta puread mat eller vätska. Då kommer ju tanken lite upp om det är värt det, om jag skulle tycka det var värt det. Jag misstänker att jag inte skulle tycka det.
Usch... shakesen är inte lika goda. Jag köpte naturdiet denna gång och brukar köpa nutrilett. Naturdieten är mycket skarpare och mörkare i smaken. Men det drar i snåltarmen, vill ju gärna inte bara kasta det och köpa nytt. Låt mig förtydliga bara.. Jag dricker några shakes om dagen, äter vanlig mat också. Byter INTE ut alla mål...


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!