Fredag

Skrivet 2012-02-17 Klockan 05:55:14

Igår gick hyfsat förutom kvällen... begäret tog överhanden och jag gjorde en sats chokladbollssmet. =( 
Till middag igår åt vi potatismos, ugnsbakad falukorv och morotsstavar. 

Ställde mig på vågen och vikten har gått nedåt, kommer inte ihåg exakt vad den visade sist men det är mellan 0,3-0,9 kg jag har minskat nu. Skönt att få ett minus. 

Idag kommer mamma hit och äter middag, blir kycklingenchiladas och sallad. Till lunch blir det nog pannkakor för sonen och shake för mig. I helgen har jag tänkt göra köttfärsröra någon gång samt hemgjorda hamburgare. 
Vi fick vakna tidigt idag redan 4.30 var det någon som vaknade.. Blir en lång dag *gäspar*

Börjar bli dags för frukost här, magen talar om det..


dans

Skrivet 2012-02-16 Klockan 10:40:47

Blev dans i ca 20-30 min... Blev svettig. Var svårt att hinna med i deras snabba tempo men kämpade på..
=)


Stod emot

Skrivet 2012-02-16 Klockan 09:22:36

Jag stod emot.. Lämnade sonen på dagis och gick hem. Tanken och suget fanns... Det vore ju gott med en liten chokladbit. Bara nu, det gör ju inget. Jag är ju så duktig som tvättar.. Så gick tankarna.
MEN JAG STOD EMOT!!!  (ett steg i rätt riktning)


Uppdatering igen..

Skrivet 2012-02-16 Klockan 08:06:30

Jag MÅSTE skärpa till mig nu!!!!!  Har inte gått bra sen sist.. 

Läkaren ringde mig i måndags ang röntgenbilderna han tittat på. Jag blev väldigt nervös och tänkte direkt att nu är det kört. Hur ofta ringer läkare snabbt med goda nyheter liksom... 
MEN det var goda nyheter. Min tarm är inte inblandad i brocket/delningen utan det är bara fett. Det är också 2 st delningar egentligen, en stor (den jag känner) och en mindre lite längre ner. 
Oavsett så måste jag gå ner i vikt. Men går jag ner i vikt så kan mina besvär försvinna... Jag sa att jag vill helst undvika att opereras just för att jag inte vill ge upp chansen att skaffa fler barn. Läkaren sa då att det är ju inte inskrivet i lagen (han är rolig läkaren, gillar honom) att inte skaffa fler barn men det saboterar ju allt med operationen, gör den ogjord. Läkaren frågade igen om jag har stöttning och hjälp ang att gå ner i vikt, men jag kör ju helt själv. Han tyckte jag skulle försöka få hjälp. Så det har jag gjort.. Har tagit kontakt med vårdcentralen, dock verkar det vara mycket svårt att få hjälp. 

Träffade igår en vän på sjukhuset, vi bara stötte på varandra. Hon har gjort en gastric bypass i somras (tror jag det var) och har gått ner 36 kg. Hon är i kroppen ungefär så som jag har tänkt att jag skulle vilja bli. Fick veta vikt och storlek... Vi är ungefär lika långa dock har vi samlat fettet lite annorlunda. 

Det första jag tänka på när jag vaknade en omgång i natt var något sött, choklad. DET kan ju inte vara normalt tycker jag... Köpte 2 chokladbitar igår, 2 st dubbelbitar. INTE 200 g choklad som jag brukar. Vet ju att jag måste börja på något sätt och detta har fungerat tidigare. 

Har pratat mycket om operation med en granne.. Hon tror på en operation både för sig själv och för mig.. Jag är fortfarande tveksam en op för mig. Jag är också rädd för komplikationer, under op och efteråt. 

Nu lite fakta om mig i dagsläget:
Negativa
*Äter för mycket godis och choklad
*Dricker för mycket läsk när jag väl dricker
*Äter mycket mat när det är extra god mat

Positiva
*
Börjar småsteg åt rätt håll
*Viljan finns, arbetar på motivationen
*Har ätit mera grönsaker till middagen flera dagar nu
*Provat dansa lite zumba, inte länge 5-10 min men det är alltid något (snacka om otränad)
Nu ska vi ner i tvättstugan igen..


Min plan

Skrivet 2012-02-09 Klockan 07:33:39

Sitter och dricker "vatten" nu inför röntgen. Får inte äta på 4 timmar innan så jag kommer vara grymt hungrig efteråt.

Gick en lite längre väg hem från dagis igår. Inte mycket längre men alltid något.. Gjorde även en övning när sonen var på dagis. Inte länge men det känns i musklerna idag. Vad det känns.. Jag har varit väldigt inaktiv nu ett tag så jag får börja i små steg. Det som gav mest resultat tidigare var promenader. Vill att det ska bli vår och varmare så det är mera lockande att ge sig ut.. 

Planen nu är:
* Dricka en del shakes för att bryta mönstret
* Äta middag med sonen och då mera grönsaker
* Minska godismängden när jag väl äter det
* När jag dricker läsk (inte ofta) ska det vara max ½ liters flaska
* Röra mera på mig, allt är bättre än inget


Ibland leker jag med tanken på en operation för att minska magsäcken.. Men jag VET att det inte är något för mig. Jag äter inte så stora portioner.. Utan det är sötsakerna som är mitt största problem. Att när det är tufft psykiskt att inte ta till chokladen och onyttigheter.


-20 kg på kort

Skrivet 2012-02-08 Klockan 07:56:23

Bildjämförelse när jag gått ner 20 kg
Skillnaden -20 kg på kort


Tappat motivationen

Skrivet 2012-02-08 Klockan 07:43:46

Usch jag har tappat motivationen helt.. Orkar inte. Det är så svårt nu när jag går hemma igen. Jag VET att jag har ju allt tid i världen att röra på mig osv. Men även all tid att grubbla osv. 
Blir så arg på mig själv oxå, var är det för fel på mig... Dock känns det som jag kommer vara stor för alltid. Magen som e störst kommer aldrig försvinna. Och det är den jag mest vill och behöver bli av med. 

På torsdag ska jag till röntgen och undersöka magen, se om det är magbråck eller "bara" delade magmuskler. Fick en gördel på kirurgiska mottagningen när jag var där. Den använder jag nästan dagligen och det hjälper mycket, får inte alls lika ont längre. Läkaren sa att behövs jag opereras måste jag gå ner i vikt och det handlar om fettlagret. Vad bra, jag som bär det mesta av fettet på magen... Går jag ner mer i vikt kanske jag slipper besvären ändå. Detta sa han när jag var där och utan att ha kollat röntgen då. Får väl se vad som visas sen... Vill helst undvika operation då det är lång återhämtning, får ej t e x lyfta sonen på minst 1 månad (måste få hjälp mycket) samt att jag vill nog gärna ha kvar valmöjligheten ang att ha chansen att få flera barn. Man bör verkligen undvika det efter en sådan operation sa specialisten. 

Jag saknar när jag hade skolan att gå till... Gick dit och fick vardagsmotion. Lättare att hålla igång, fick peppning och stöttning där av klasskamraterna. Blir så trött på mig själv... att det ska vara så svårt!!!!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!